Capsule de Cafea pentru Espressor Bosch Tassimo

Profitand de promotiile de la magazinele online, din ce in ce mai dese pentru aceste aparate, am cumparat un Espressor Bosch Tassimo, varianta mai mica (cea mare aici). La inceput aveam ceva dubii daca sa imi cumpar un aparat care merge pe niste capsule speciale – asa numitele T-Discuri, stiu ca pe aceste espressoare se merge pe acelasi principiu ca la imprimante – cumpara acum un produs ieftin care are costuri de fabricatie mari si recuperam prin consumabile – in cazul de fata capsulele de cafea, fabricate de catre Jabobs. Insa, m-am razgandit, satul fiind de cafeaua la ibric sau la filtru pe care trebuie sa o pregatesc in fiecare dimineata, atent. Espressorul are avantajul rapiditatii, este mai curat iar cafeaua are un gust mai bun.

Daca tot vorbim de gust, cafeaua de espressor standard de la Bosch Tassimo este bunicica, insa parca e mai buna cea de la espressoarele mai profesionale. Acum, evident depinde si de cat de concentrata faci cafeaua, la prima apasare de buton iti iese o cafea espresso de tip italiana (foarte scurta), insa daca tii apasat poti sa faci cafeaua mai „lungă”, adica mai diluata.
Asa cum am spus, cafeaua de la espressoarele Bosch Tassimo este net mai buna decat cafeaua preparata la filtru sau la ibric, insa exista espressoare profesionale care fac cafea si mult mai buna. Pentru un aparat casnic, este o solutie buna, pacat ca inca nu exista o solutie pentru capsule refolosibile.

capsule-de-cafea-tassimo-bosch-espresso-latte-machiato

Capsulele au un cod de bare pe eticheta, care este citit de catre aparat o data introdus in espressor si pe urma acesta stie sa prepare cafeaua. Pentru Latte Macchiato sau Caramel Macchiato, cum am cumparat eu, de exemplu aparatul amesteca cu apa fierbinte si trece aceste ingrediente la o presiune mai mica.

Pentru o cafea normala, cu lapte de espressor e nevoie de doua capsule: una espresso si una de lapte. Nu stiu daca merita sa cumperi si capsule de lapte, mi se par destul de scumpe, ele vin in pachet de 8 capsule de lapte + 8 capsule de espresso si se vinde la aproximativ 25 lei, deci un cost de aproximativ 3 lei pe o cafea, ceea ce e mult pentru prepararea de acasa. Pentru un espresso te costa undeva la 1.3 lei o capsula.

Cea mai bine vanduta cutie de capsule pentru Bosch Tassimo este reprezentata de capsula standard Jacobs Espresso.

capsula-in-aparat-bosch-tassimo

Espressoare Bosch Tassimo se pot cumpara de la:

[sam_ad id=”44″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *