Cate tipuri de aparate frigorifice exista?

Orice casa are nevoie de un aparat frigorific, indiferent de model si de cat de des ai gati sau nu. Dar cate tipuri de aparate frigorifice exista totusi? Daca pe vremuri exista doar frigiderul (in cele mai multe cazuri cu o singura usa) si, eventual congelator / lada frigorifica separata, pentru congelarea unei cantitati mai mari de alimente, astazi sunt mai multe feluri de aparate pentru pastrarea si racirea, in acelasi timp, a alimentelor noastre. Exista, asadar, frigidere, cu o singura usa sau cu 2 usi, combine frigorifice, frigidere / combine frigorifice de tip Side by Side, lada frigorifica/congelator etc. Ca sa stii ce frigider / combina frigorifica ai nevoie, citeste si despre mai multe detalii de care sa tii cont cand alegi un frigider / 0 combina frigorifica.

Frigiderul cu o singura usa / cabinet

Frigiderul de tip cabinet, cu o singura usa, este frigiderul clasic, cel mai cunoscut, fara acces vizibil si usa separata la congelator. Majoritatea au congelatorul incorporat, altele sunt pur si simplu fara congelator. Astfel de frigidere sunt utile daca nu ai la dispozitie prea mult spatiu, pentru ca sunt economice si nu ocupa mult si, mai ales, pentru cei care nu prea gatesc, intrucat nu au nevoie sa pastreze la congelare anumite alimente. Frigidere cu o singura usa gasesti aici, cu preturi variind de la 855 lei pana la chiar 2520 lei.

Frigiderul cu 2 usi

Acest tip de aparat frigorific este, de cele mai multe ori, o alternativa mai avantajoasa, ca spatiu si pret, la o combina frigorifica. De regula, congelatorul este pozitionat in partea de sus si nu prezinta decat un compartiment, fara sa fie impartit la randul lui. Frigiderul, in schimb, poate prezenta o compartimentare foarte buna. Este recomandat persoanelor / familiilor care consuma mai rar produse congelate. Frigidere cu 2 usi gasesti aici, cu preturi variate, de la 900 lei pana la 3.240 lei, in functie de dotari, tehnologii avansate sub care au fost concepute si clasa de eficienta.

Combina frigorifica

Se numeste astfel intrucat este un aparat frigorific care combina foarte bine frigiderul, destul de spatios, in partea de sus si congelatorul, mult mai compartimentat, in partea inferioara. Este o varianta mare de aparat frigorific, astfel incat poti pastra la rece o multitudine de produse si, in acelasi timp, sa pui la congelator cam tot atat de multe alimente.

Sunt multiple modele de combine frigorifice astazi, unele mai mari, altele mai mici, cu volum mai mare sau mai mic, intre 200 litri si 400 litri. Combine frigorifice gasesti aici, intr-o mare varietate, cu pret pornind de la 950 lei.

Frigider sau combina frigorifica de tip Side by Side

Un frigider sau o combina frigorifica de tip Side by Side este genul de aparat frigorific american, cu deschidere a usilor pe verticala, in oglinda, in partea stanga de obicei fiind congelatorul, iar in partea dreapta frigiderul. Acest aparat este unul foarte spatios (poate avea chiar si peste 500 litri ca volum), foarte mare, are mai multe dotari, inclusiv sistem de racire No Frost, fara sa fie nevoie sa il dezgheti manual. Congelatorului ii revine, in general, cam la fel de mult spatiu ca si frigiderului.
Este ideal pentru o familie mare, cu mai multi membri. Sunt insa si cele mai scumpe astfel de aparate. Majoritatea vin si cu dispozitive gen minibar sau dispenser pentru apa si gheata.

Aparate frigorifice de tip Side by Side gasesti aici, cu preturi pornind de la 3.600 lei pana la 11.500 lei.

Lada frigorifica sau congelator

O lada frigorifica este un aparat frigorific conceput numai pentru inghetare / congelare si, de obicei, se intalneste in magazine ca supermarketurile sau alimentarele mai mici, in care se pastreaza carne si peste congelat, legume si fructe la punga, congelate sau inghetata. Un astfel de aparat il gasesti la preturi cuprinse intre 990 lei si 1.665 lei, in functie de dotari. Ai variante aici.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *