Ce avantaje iti ofera o masina de spalat rufe Whirpool?

Descriam mai demult ce beneficii si tehnologii specifice iti ofera masinile de spalat rufe de la Beko, Gorenje, Bosch, Electrolux sau Indesit. Acum e randul masinilor de spalat rufe Whirpool sa fie descrise in detaliu. Sau, ma rog, tehnologiile, functiile si optiunile noi, specifice numai producatorului, cu care vin in intampinarea clientilor.

Whirpool este deja un brand extrem de cunoscut si in privinta masinilor de spalat rufe. Mi-aduc aminte ca prima masina automata de spalat rufe a alor mei a fost de la Whirpool. Si a rezistat peste 12 ani! Nu avea nu stiu ce functii si sisteme inovatoare, era o „clasica”, dar si-a facut treaba cu brio timp indelungat. S-a mai si stricat, a mai avut nevoie de-a lungul timpului de cateva reparatii, dar inca functioneaza (am auzit ca au dat-o cuiva si ca acea persoana inca o mai foloseste!). 🙂

Dar hai sa vedem cate beneficii mai ofera si astazi o masina de spalat rufe de la Whirpool si cat de rezistenta poate fi in timp!

Tehnologia proprie Al 6-lea Simt / 6th Sense

In primul rand, cea mai desteapta tehnologie cu care se lauda Whirpool este Al 6-lea Simt / 6th Sense. Pot spune ca a creat o intreaga isterie in jurul acestei denumiri, multa lume fiind de parere ca este minunat daca o masina de spalat „are al 6-lea simt”. Am intalnit persoane care sustineau cu tarie ca orice alt brand de masina de spalat poate avea o tehnologie purtand acest nume. In mare parte, aveau dreptate. Nu insa pe deplin. In sensul ca da, ceea ce presupune tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense de la Whirpool se regaseste si la alte branduri de masini de spalat, insa sub o cu totul alta denumire.

Masina de spalat rufe Whirlpool AWOE10142, capacitate 10 kg

Ce presupune tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense?

Faptul ca masina de spalat este dotata cu senzori capabili sa detecteze cantitatea de rufe introduse in cuva, nefiind nevoie sa o umpli la capacitatea maxima, reprezinta in primul rand economie la toate resursele. Detectand cantitatea de rufe introdusa in cuva, masina de spalat rufe isi ajusteaza consumul de detergent, apa si, implicit, curent electric si timp, la aceasta cantitate de rufe. Astfel, consuma intelept, doar cat are nevoie pentru a spala cantitatea din interior, care poate fi chiar si numai jumatate din capacitatea maxima de incarcare a cuvei.

Aceasta tehnologie mai ofera si rezultate optime de spalare si o utilizare facila a masinii de spalat.

Si alte masini de spalat rufe, de la alti producatori, pot dispune de un  astfel de sistem inteligent, insa acesta are denumiri diferite. De exemplu, la Beko se numeste Fuzzy Logic.

Masini de spalat rufe Whirpool cu tehnologie proprie Al 6-lea Simt / 6th Sense sunt modelele: Whirlpool AWOC6104 6th Sense, Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool AWOC62012, Whirlpool WTLS65712, Whirlpool WTLS65912 ZEN, Whirlpool AWS 61012Whirlpool AWS 61212, Whirlpool AWE8629, Whirlpool AWO/C71000, Whirlpool AWOC81401, Whirlpool AWO/C61000, Whirlpool AWO/C62010, Whirlpool AWO/C52200 etc.

Uneori, tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense vine si cu o varianta mai noua, numita Al 6-lea Simt / 6th Sense Colours (cu 3 programe de spalare: program culori inchise, program culori deschise, program mixt – pentru amestec de culori), conceputa pentru a consuma cat mai putin, dar si pentru a proteja culorile rufelor preferate ca sa fie vii si intense timp indelungat. Masini de spalat cu Al 6-lea Simt / 6th Sense Colours sunt Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool WTLS65912 ZEN, Whirlpool AWOC81401, Whirlpool AWSE7120, Whirlpool AWOE91402, Whirlpool AWOC81201.

Ciclul de spalare SuperEco

Asemanator felului in care functioneaza tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense, acest ciclu de spalare a fost conceput pentru o economie in plus la energia electrica pe care masina de spalat rufe Whirpool o consuma de obicei. Ciclul SuperEco promite un consum de curent electric cu pana la 40 % mai redus decat ciclurile obisnuite de spalare, fara a compromite insa rezultatele excelente de spalare.

De asemenea, programul special SuperEco presupune si o reducere a  numarului de rotatii, dar o prelungire a etapei de stoarcere, tocmai pentru a avea grija de tesaturile rufelor tale si pentru a pastra un consum cat mai redus de curent electric. Ciclu de spalare SuperEco au masinile de spalat: Whirlpool AWOC6104, Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool AWOC62012, Whirlpool AWO/C60100 etc.

Functia SuperEco la masinile de spalat rufe Whirpool

Optiunea Clean+

Acest ciclu este conceput pentru curatarea excelenta a rufelor patate, intr-un timp cat mai scurt. Este util pentru ca nu mai presupune tratarea anterioara a rufelor cu solutii speciale, fiind el in sine un ciclu multifazic. Acesta, in combinatie cu detergenti speciali care sa-l ajute la eliminarea petelor, eficientizeaza orice solutie de curatare pentru o spalare optima si pentru eliminarea chiar si a celor mai dificiele pete.

Masini de spalat rufe Whirpool cu optiunea Clean+ sunt: Whirlpool AWOC6104, Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool AWOC62012, Whirlpool WTLS65712, Whirlpool AWO/C60100, Whirlpool AWS 61012, Whirlpool AWS 61212, Whirlpool AWE8629 etc.

De obicei, cele care au tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense, prezinta si optiunea Clean+.

Tratamentul Microban

Masinile de spalat rufe Whirpool iti ofera nu doar rufe curate, spalate cu maxim de economie, dar si rufe igienizate, datorita sistemului special de protectie Microban. Acesta este integrat in sertar si in filtru cu scopul de a se asigura si de faptul ca masina de spalat ramane curata si igienica pe intreaga durata a functionarii, astfel incat microbii sa nu patrunda si in interior, la rufele tale. Nu se va forma astfel nici mucegai. Cu tratament Microban sunt prevazute urmatoarele modele de masini de spalat rufe: Whirlpool AWOC6104, Whirlpool AWOC62012, Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool AWO/C62010.

Tratament Microban de igienizare a rufelor si recipientelor, masini de spalat rufe Whirpool

Sistem de Dozare Recomandata

Acesta constituie inca o modalitate de a economisi detergent (pe langa tehnologia Al 6-lea Simt / 6th Sense). Pentru a evita risipirea lui prin supradozare si astfel, a produce costuri in plus, masina de spalat rufe prevazuta cu acest sistem iti sugereaza exact cantitatea de detergent necesara spalarii rufelor introduse in cuva. Economisesti in acest mod bani si protejezi si mediul inconjurator, protejand si tesaturile in acelasi timp. Si asigura totodata si rezultate exceptionale, curatare optima. Masini de spalat rufe Whirpool cu recomandare de dozare a detergentilor: Whirlpool AWO/C72200, Whirlpool AWOC81401, Whirlpool AWSE7120, Whirlpool AWOE91402, Whirlpool AWOC81201.

Tehnologia inovatoare Zen

Da, dupa cum face aluzie… aceasta tehnologie are legatura cu starea de liniste pe care toti o ravnim adesea, mai ales acasa. Aceasta este posibila chiar si atunci cand speli rufe cu ajutorul masinilor de spalat de la Whirpool. Pentru ca tehnologia Zen se refera la un nivel de zgomot cat mai scazut in timpul spalarii si, mai ales, al centrifugarii. Toate masinile de spalat rufe Whirpool cu tehnologie Zen sunt extrem de silentioase (zgomot maxim la spalare de 51 dB si la centrifugare de 72 dB), oferind liniste deplina, putand acum spala oricand rufele, indiferent de momentul zilei (seara, dimineata, zi).

Tehnologia Zen - grad mare de silentiozitate la masini de spalat rufe Whirpool

Acest lucru se datoreaza faptului ca transmisia obisnuita realizata de o curea este inlocuita cu un motor cu tractiune de inalta performanta care roteste direct tamburul. Astfel, apa este eliminata la o viteza redusa, fara a mai provoca vibratii si zgomot puternic. In plus, acest sistem nou sporeste fiabilitatea masinii tale. Masini de spalat rufe dotate cu tehnologie Zen sunt Whirlpool WTLS65912 ZEN si Whirlpool AWE9630ZEN.

Motorul CIM

Acest nou motor conceput de Whirpool este controlat prin inductie si nu are perii, astfel incat asigura un grad inalt de silentiozitate, un numar redus de vibratii la stoarcere si mai multa stabilitate in picioare la centrifugare. Acest lucru este posibil datorita unui senzor avansat care optimizeaza rotatia si detecteaza si opreste incarcaturile neechilibrate.

Astfel, poate atinge un record al duratei de viata (circa 25 de ani de viata pentru motor) tocmai datorita rezistentei in functionare dobandite printr-un numar cat mai redus de vibratii in timpul functionarii (pana la chiar lipsa vibratiilor). Aceasta durata de viata este dubla fata de cea a unui motor obisnuit. Si e mare lucru, avand in vedere ca prin acest fapt masina de spalat devine si mai eficienta din punct de vedere energetic, primind clasari de la A+ in sus, cu multe plusuri in coada. Totul datorita reducerii frictiunii in functionare a motorului.

De regula, masinile de spalat Whirpool cu tehnologie Zen sunt si cele care detin un astfel de motor (dar nu neaparat), fiind ultrasilentioase: Whirlpool WTLS65912 ZEN, Whirlpool AWE9630ZEN, Whirlpool AWOE10142.

Sistem Aqua Stop impotriva scurgerilor de apa

In cazul unor scurgeri de apa, cu pierderi de apa in interiorul masinii, apa se va acumula in partea inferioara a masinii la nivelul unui burete plasat cu acest scop. Dispozitivul electronic va opri valva electronica de la furtunul de intrare a apei si astfel va intrerupe alimentarea cu apa a masinii de spalat.

Daca acest furtun se deterioreaza, apa se va scurge direct din furtunul intern in cel extern. Acesta din urma se va umple cu apa , iar buretele de la baza se va umfla, alimentarea cu apa intrerupandu-se, iar masina oprindu-se din functionare.

Un sistem deosebit de util pentru pierderile de apa sau de protectie impotriva eventualelor inundatii. Sistem Aqua Stop au masina de spalat rufe Whirlpool AWE8629 si masina Whirlpool AWE 6616.

Masini de spalat rufe Whirpool cu capacitate foarte mare de incarcare

Pentru familiile numeroase, ca sa reduci consumul de resurse si de timp, sa nu speli aproape zilnic, cele mai bune optiuni sunt masinile de spalat rufe cu capacitate de incarcare cat mai mare. Whirpool s-a gandit si la asta si ofera celor ce au nevoie masini de spalat rufe cu capacitate maxima de 9 kg si chiar si de 10 kg, cum sunt Whirlpool AWOE91402, respectiv Whirlpool AWOE10142.

[sam id=”3″ codes=”true”]

5 comentarii la „Ce avantaje iti ofera o masina de spalat rufe Whirpool?

 • 10 octombrie 2013 la 12:41
  Permalink

  am o masina de spalat rufe whirpool de 13 ani sunt foarte multumit de ea;probabil peste vro 10 ani se va strica si va trebui sa cum par una noua.eu evident mam gindit sa eau acelasi marca dar ma tem ca masinile din ziua de azi nu mai dureaza atita fii-ca nu se mai sti unde se fabrica.eu lam cumparat acum 13 ani din Ungaria;sincer sa fiu din tara nu am curajul sa eau.da ca este cineva cine sa ma convinga fa rog.

  Răspunde
 • 16 ianuarie 2014 la 20:11
  Permalink

  An cumparat un Wirlpool62010 in oct 2013 si am observat ca vibreaza si are un zgomot continuu atunci cand stoarce. Zgomotul nu provine de la pompa de evacuare. Stie cineva care ar putea fi cauza?

  Răspunde
 • 18 februarie 2014 la 9:50
  Permalink

  ceva idee despre cum se face dozare detergentului ? intai porneste , invarte , etc si apoi spune ce cantitate trebuie. azi achizitionez modelul asta si sun curios. multumesc.

  Răspunde
 • 30 aprilie 2015 la 15:27
  Permalink

  am si eu asemenea masina de spalat Whirlpool AWO/C 71000, e foarte buna dar si foarte pretentioasa, insa nu inteleg faza cu consumul, pe ea scrie ca consuma 194 kwh/an ceea ce inseamna ca 194/365=0,532 comsum 24 h iar pe ora consuma 0,532/24=0,0222kw , Ca o concluzie daca las un bec de 25 w aprins tot anul ar consuma cat masina de spalat, ma poate lamuri cineva sau e teapa cu consumul asta ?

  Răspunde
 • 4 ianuarie 2016 la 11:59
  Permalink

  Am luat in aug 2013 Wirpool AWOC81201-8kg si in 2 ian din cuva masinii a iesit fum .In Oradea nu au service autorizat ,deoarece Wirpool Romania sunt neseriosi.Acostat 1700 de lei si reparatia de acum este de 800 lei ,dar cei de la Bucuresti nici macar nu ridica telefonul .Am luat Wirpool pentru ca Wirpool -lul anterior a trait 12 ani ,dar nu mai au aceeasi calitate.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *