Ce dimensiune a televizorului sa aleg?

De multe ori alegerea unui televizor de dimensiuni potrivite pentru incaperea in care sa o alegi poate fi problematica pentru ca nu prea iti faci idee de cum va arata acasa si cum va fi vizualizarea. Noi am mai comparat dimensiunile televizoarelor pe ElectroReview, insa o parere documentata inca nu am oferit; ceea ce vom incerca sa facem in acest articol, bazandu-ne pe cateva surse de pe internet.

Cei de la Amazon.com sunt de parere ca cea mai buna metoda de calcul a dimensiunii potrivite a televizorului sta in fapt in distanta de la care vei urmari tv-ul. Astfel, ei considera ca diagonala televizorului ideal pentru tine ar trebui sa fie de 3 pana la 6 ori mai mica decat distanta de vizualizare. Este partial corect din punctul nostru de vedere, singura obiectie fiind aceea ca acel 3 pana la 6 ori distanta este oarecum intr-o marja destul de mare, ceea ce face ca practic toate televizoarele sa fie OK pentru sufragerie ­čÖé

Din punctul nostru de vedere:

  • in cazul in care distanta de vizualizare este de pana in 2 metri, un televizor cu diagonala de 66 centimetri este mai mult decat suficient
  • pentru o distanta de vizualizare intre 2 si 3-4 metri, un televizor cu diagonala de 81 centimetri este potrivit
  • pentru distante de vizualizare intre 3-4 -> 5 metri, un televizor cu diagonala de 101 centimetri este bun. Desigur, exista si diagonala intermediara de 94 centimetri, insa inca este prea putin populara.
  • Pentru distante de vizualizare de peste 5 metri, ceea ce in general se aplica pentru sufrageriile mari sau pentru spatiile largi comerciale, recomandam un televizor cu o diagonala mare, ori oferta este foarte bogata, atat pentru televizoare cu diagonala de 120 centimetri, cat si pentru televizoare cu diagonala de 140 centimetri.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *