Ce este Multiflow La o Combina Frigorifica sau Frigider?

De cele mai multe ori, sau cel putin asa ar trebui, la combinele frigorifice si frigiderele mai scumpe intalnim ca si specificatie, fie sistem multi flow, no frost, sau in cele mai multe cazuri sistem no frost pentru congelator si sistem multi flow pentru unitatea frigorifica. Aceste specificatii sunt deosebit de utile pentru pastrarea alimentelor cat mai proaspete si fara a se degrada chiar un timp indelungat, mai ales cand deschidem destul de des aparatul frigorific pentru a mai scoate din alimentele puse la pastrat.

Si totusi, ce este Multi Flow?

Multi Flow inseamna practic in engleza un sistem de distribuire pe mai multe cai, si in cazul de fata al aerului. Frigiderele fara multiflow de cele mai multe ori asigura racirea fie prin agentul de racire de pe marginea laterala a aparatului, fie din partea superioara. Multi Flow vine ca o completare a acestui sistem, distribuind aer rece pe mai multe canale, practic pe fiecare raft exista una sau doua grile prin care intra aerul rece pastrand temperatura constanta in compartiment. De asemenea, la combinele frigorifice foarte avansate deja exista sisteme prin care de exemplu un compartiment are o temperatura usor diferita fata de restul rafturilor, ideal pentru pastrarea mai multor tipuri de alimentele, mai ales al celor deja gatite.

Mai jos aveti o poza cu un panel de sistem multiflow, din pacate nu am gasit pe internet ceva de o calitate mai buna.

Multi Flow Fridge Panel

Se observa asadar grilele de aerisire, si de asemenea cea din partea inferioara este cea care este dedicata special pentru compartimentul de legume-fructe.

In cazul in care cauti o combina frigorifica de acest fel ai la dispozitie urmatoarele modele

Aparatele Samsung sunt ceva mai ieftine, insa Bosch pentru mine inseamna o fiabilitate mai mare, chiar daca trebuie sa recunosc sud-coreenii vin tare din urma, dovedit si de ultimele rezultate financiare si de vanzari pe segmentul electrocasnicelor. Desigur, mai exista modele si sunt ferm convins ca pe viitor vor aparea..si tare mi-ar placea ca aceste noi tehnologii sa devina echipari standard…la un cost cat mai mic.
Totusi, mai trebuie adaugat ca aparatele cu nofrost si cu multiflow in general au cu cativa decibeli mai mult, adica fac un zgomot USOR mai mare, diferenta fiind de pana in 10%; insa si acest lucru e mai interesant, pentru aceste sisteme solicita mai putin compresorul aparatului deci practic nu functioneaza atat de mult, sau cel putin asa ar trebui ­čÖé

Sursa poza

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *