Ce presupune Functia / Butonul Revers la Aparatele Electrocasnice?

Revers, in acceptiunea generala, inseamna dos / verso sau ceva retro, cu intoarcere inapoi. Ce inseamna totusi (functia) revers pentru domeniul tehnic, mai ales in domeniul electrocasnicelor, intrucat multe dintre aceste aparate prezinta o astfel de dotare? Daca interpretam sensul din punct de vedere logic, observam ca are totusi ceva in comun cu intelesul general: inseamna tot un lucru cu revenire la ceva dinainte, ce a fost posibil cu ceva timp in urma.

De exemplu, la masinile de gaurit, functia revers presupune desurubarea, proces opus insurubarii unui accesoriu cu suruburi. Activand-o, pur si simplu capatul de percutie actioneaza in sens invers, rotind in mod contrar, pentru scoaterea surubului.

Functia Revers este prezenta in ultima vreme mai ales la aparate precum masinile de tocat, storcatoare sau roboti de bucatarie. Aici, aceasta functie presupune un mare ajutor in cazul in care resturile precum semintele, cojile, oasele, zgarciurile si alte parti dure ale alimentelor, care nu pot fi faramitate, blocheaza traseul alimentelor pentru tocat / pasat / faramitat / sfaramat / razuit. Astfel, prin simpla apasare a butonului pentru revers, ajuti la eliberarea axului si poti sa reiei imediat munca. Castigi timp si nu iti mai faci nervi pierzand vremea sa desfaci aparatul pentru a desfunda. Si nu mai suprasoliciti axul, folosind o singura directie.

De aceea, aparatele care prezinta astfel de functii sunt de apreciat, constituind un ajutor in plus. De asemenea, arata si o oarecare seriozitate din partea producatorului.

Este deosebit de important, pentru a creste durabilitatea aparatului tau electrocasnic, ca, din cand in cand, la anumite intervale de timp, sa folosesti functia Revers. Mai ales cand lucrezi cu alimente care stii ca sunt mai greu de sfaramat sau prezinta duritate.

Totodata, este deosebit de important sa nu storci / toci / razuiesti deodata cantitati industriale, deoarece se poate infunda, suprasolicitand atat functia Revers pana la a nu mai face fata, cat si aparatul in sine. Pentru cantitati mici de resturi care impiedica tocarea, poti sa folosesti linistit(a) butonul special pentru revers.

Asadar, data viitoare cand mai comanzi sau intentionezi sa achizitionezi un astfel de aparat, urmareste sa prezinte si functia / butonul pentru Revers, intrucat aceasta iti va usura munca, iti va injumatati timpul de pregatire a anumitor preparate si va creste cu mult durata de viata a aparatului tau electrocasnic.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *