Ce presupune indicatorul de caldura reziduala de la o plita incorporabila?

Indicatorul de caldura reziduala, prezent tot mai adesea la plitele incorporabile electrice sau la cele cu functionare prin inductie, reprezinta un sistem extrem de util cu ajutorul caruia poti sa stii care zona este inca fierbinte. Acest tip de indicator isi aprinde lampa si transmite semnalul luminos cand o zona arzatoare este oprita, dar plita mai are inca o temperatura de peste 50 °C.

Prin activarea indicatorului pentru caldura reziduala, poti sa iti facilitezi gatitul prin faptul ca zonele de gatit se mentin calde o buna perioada de timp dupa ce au fost dezactivate, astfel incat poti sa pastrezi mancarea gatita pe zona respectiva pana in momentul servirii pentru a nu se raci. Pot fi insa utilizate si pentru decongelare sau pentru a incalzi usor un anumit preparat. Folosesti astfel reziduurile de caldura pana in momentul in care termini de pregatit masa.
Acest sistem, de caldura reziduala, poate fi utilizat si pentru controlul consumului de energie, transformand aceasta functie intr-o aplicatie deosebit de inteligenta si de ingenioasa.

In plus, indicatoarele de caldura reziduala ale unei plite iti ofera o mai buna siguranta, intrucat sunt aprinse (prin sistem cu LED, de obicei) astfel incat sa stii care zone ale plitei sunt inca fierbinti, ca sa nu te arzi in timp ce inca folosesti plita. Atat timp cat un indicator este aprins si inca transmite semnalul luminos, prin LED, zona respectiva indicata, nu trebuie atinsa. Astfel, te avertizeaza in privinta unei eventuale arsuri.

Foloseste-te de indicatorul de caldura reziduala de la o plita incorporabila, intrucat castigi timp, iar ele functioneaza inteligent si rapid. Trebuie sa stii insa ca indicatoarele de caldura reziduala se regasesc doar la plitele de gatit cu suprafete din sticla ceramica / vitroceramica, electrice sau pe baza de inductie. O plita poate fi disponibila in varianta de unul pana la 4 indicatoare de caldura reziduala.

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *