CitGrup.ro Timisoara in ceas aniversar – 10 ani

Este interesant cum deja magazinele ajung la varste considerabile, care se masoara in zeci de ani. Evolutia internetului este fantastica si deja face parte din viata noastra de zi cu zi, iar pe termen mediu consider ca magazinele online se vor dezvolta din ce in ce mai mult – daca acum cumparaturi online fac doar spre 20-30% din utilizatori, ne asteptam ca acest procent sa creasca considerabil in urmatorii ani.

Unul dintre magazinele aniversate in aceasta perioada, pentru existenta indelungata pe piata este Cit Grup.ro, prezenti pe piata de 10 ani. Cu un an mai tineri decat cei de la eMAG – care saptamana aceasta au aniversat 11 ani si de la care probabil au imprumutat diferite actiuni de marketing, care pana una alta sunt in beneficiul clientilor – un exemplu fiind CitGrup Green Friday.

Echipamente si tehnica de calcul din 2002, de calitate – insa pe nisa de second hand si refurbished

monitoare second hand cit grup
monitoare second hand cit grup

Cei de la CitGrup, cum probabil ati aflat si din alte articole, s-au lansat undeva la inceputul iernii lui 2002, cand doi tineri – Dan Iliescu si Lucian Muresan au pus bazele companiei – care pe atunci importa monitoare second hand din strainatate. Afacerea a crescut, din ce sustin ei, an de an si asa s-a ajuns ca in scurt timp acestia sa ofere o gama intreaga de echipamente IT – insa tot pe piata de second hand – unde considerau ca exista potential neacoperit de catre concurenta.

Dupa ce au trecut cativa ani, au introdus conceptul de refurbished, ceea ce se bazeaza pe calculatoare, servere si echipamente de calitate business, insa de care companiile mari nu mai au nevoie si le revindeau. Un exemplu de review pentru un sistem refurbished a fost realizat de catre cei de la Wall Street aici, asta ca sa va faceti o idee asupra produselor comercializate de catre compania din Timisoara.

In ultimii ani, firma timisoreana si-a extins din ce in ce mai mult gama de produse astfel ca in plus mai gasim:

  • Tablete. Da, tablete refurbished 🙂
  • Laptopuri si sisteme desktop Apple
  • Componente pentru PC-uri mai vechi – foarte util, de exemplu hard diskuri ATA, care nu se mai prea gasesc in alta parte
  • Servere, rack-uri si alte echipamente din aceasta sfera pentru admini de retea
  • Si mai nou… ofera inchirieri de calculatoare si sisteme la 10 euro/zi (cam scump, totusi)

Clienti de prima mana.. pentru echipamente second! De ce?

Printre clientii firmei se numara in acest moment companii puternice precum Carpatair si Lufthansa din sectorul aeronatutic, Pro TV si Realitatea TV pe partea media, compania de cablu TV UPC si inca cateva firme destul de mari, inclusiv banci precum ABN Amro.
Costurile de exploatare si achizitie initiala ale sistemelor de calcul de la Cit Grup probabil au fost semnificative in decizia de achizitie a respectivelor companii iar service-ul asigurat de catre tehnicienii companiei este de nota 10, cunoscand procedurile interne – pot sa spun ca isi dau intreaga silinta.

10 ani cu Reducere 30%. La toate produsele CitGrup din Grupa Refurbished!

Acum ca am facut prefata – sa va spun si subiectul articolului, nu?

Ei bine, astazi cei de la Cit Grup ofera o reducere de 30% pentru toate produsele vandute pe site. Acestia m-au anuntat de promotie, daca am de cumparat ceva la reducere, ori eu le intorc favoarea spunand cititorilor ElectroReview de promotia lor.

Ce recomand sa cumparati astazi de la ei?

Acum astea sunt produsele care mie imi fac cu ochii si la care i-as gasi intrebuintare (primul laptop pt parinti, al doilea de rezerva si calculator ca replacement pentru actualul meu desktop).

Nou vs second hand vs refurbished

Ca sa fim corecti, depinde de fiecare ce alege. Sistemele SH sau refurbished, pe langa avantajul de pret au dezavantajul tehnologiei mai invechite. Daca doriti sa cumparati ceva ieftin, conteaza foarte mult mediul software pe care veti folosi produsul. Daca sa zicem folositi un laptop SH pentru navigare si programe office – sistemul este excelent. Pentru mai mult, recomand fie refurbished, fie un laptop nou.

Ah, si pentru cei curiosi – ce inseamna CITGrup – Centrul Informatic din Timisoara – Grup. 🙂 Misto abrevierea.

Asteptam parerile voastre cu privire la experienta de cumparare de la acest magazin online si recomandarile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *