Clasele de eficiență energetică ale electrocasnicelor vor fi schimbate

În următorii doi-trei ani, clasele de eficiență energetice actuale vor fi schimbate, ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene, în urma faptului că actualele electrocasnice au devenit tot mai eficiente și am ajuns în situația în care multe electrocasnice sunt deja clasificate cu clasa A+++.

Noile clase de eficiență energetică vor fi alocate de la G (cel mai puțin eficient) la A (cel mai eficient).

Anterioarele standarde setate pentru etichetare energetică au fost introduse ca urmare a Directivei 2010/30.

Regulamentul nou pentru etichetarea eficienței electrocasnicelor au un termen limită de aplicare de aproximativ 15 luni, așadar noile etichete, cu noua clasificare de eficiență energetică le vom vedea pentru prima dată undeva la sfârșitul lui 2018, dar termenul general de etichetare va fi spre finalul lui 2019 aplicat uniform.

Noile standarde pentru ce înseamnă clasele ridicate de eficiență energetică sunt extrem de binevenite, mai ales că astăzi o clasă A însemna un produs cu eficiență mediocră, produsele bune având acum clasa de eficiență energetică A+++.

În momentul reclasificării, primele doua clase vor trebui lăsate libere, pentru a lăsa loc și de îmbunătățire pentru viitor.

Prin aceste clasificări, Comisia Europeană urmărește să încurajeze ca oamenii să aleagă electrocasnicele și după economia generală pe termen lung, nu doar după opțiunile disponibile și prețul acestora.

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *