CNA a aprobat scoaterea posturilor Antena TV din reteaua Digi a RCS&RDS

In urma cu o luna de zile, mai exact incepand cu 20 aprilie 2012, s-a discutat indelung conflictul dintre Antena Grup si cei de la RCS&RDS, prin care cei de la Antena solicitau scoaterea din grila a posturilor proprii de televiune de pe platforma DTH Digi TV. Acest lucru s-a si intamplat, ziua urmatoare cei de la RDS depunand o solicitare catre Consiliul National al Audiovizualului privind aprobarea noi grile de televiziune.

CNA, a decis sa mai acorde o luna de zile partilor in a se intelege, asadar ramanea speranta ca pana la urma partile se vor intelege, insa acest lucru nu s-a intamplat, datorita pretentiilor financiare exagerate ale posturilor TV de sub aripa Antena.

De asemenea, mai este de mentionat ca maine cei de la CNA vor analiza si solicitarea celor de la UPC privind aceeasi chestiune, si tare mi-este ca vor aproba si acea solicitare.

Ramane de vazut ce va face Antena 1 cu o cota de piata mai mica din cauza netransmisiunii posturilor la mai bine de 1,2 milioane de telespectatori. Tare mi-este ca ei planuiesc ceva ascuns si anume transmiterea posturilor sub propriul serviciu DTH, pentru ca pretul cerut cel putin de la RDS a fost incredibil de mare fata de ce ofera aceste posturi de televiziune.

De asemenea, ciudat mi se pare ca Antena 1 si Antena 3 inca si acum au pretentia ca telespectatorii sa creada ca RDS-ul ar fi facut un abuz, cand de fapt ei sunt cu pretentiile financiare; iar in mod normal un post de TV care este obligatoriu de transmis pe cablu TV ar trebui sa primeasca acelasi tratament si cand vorbim de transmisiunea prin satelit pe teritoriul Romaniei; ori Antenele vor sa faca bani si din transmisiunea la operatorii de cablu (si nu putini, abonamentele ar trebui marite cu 20% pentru a se justifica prezenta doar a acestor posturi) si mai vor bani si din publicitate. Cine alearga dupa doi iepuri s-ar putea sa nu prinda pe niciunul.

De altfel, cei care se bucura de aceasta situatie sunt in mod clar competitorii directi ai Antena 1 pentru ca este greu de crezut ca un post TV poate discredita un operator (RDS) care chiar isi face treaba, cu servicii bune si ieftine si cu o acoperire incredibil de mare atat in ceea ce priveste cota de piata cat si in ceea ce priveste serviciile oferite.

Voi ce parere aveti, cine  e de fapt Bau-Bau in toata povestea asta? Ati plati in plus pentru a receptiona Antena 1 si Antena 3?

[poll id=’1′]

[sam id=”3″ codes=”true”]

2 comentarii la „CNA a aprobat scoaterea posturilor Antena TV din reteaua Digi a RCS&RDS

 • 25 mai 2012 la 13:23
  Permalink

  lasati tampeniile si discreditarile fatza de posturile Antena 1 si Antena 3. sunt singurii care ne furnizeaza stiri corecte!!!!!

  Răspunde
  • 25 mai 2012 la 13:28
   Permalink

   am dubii in ceea ce priveste stiri corecte. de asemenea iarasi am dubii ca e singura televiziune care furnizeaza stiri corecte. deja astea sunt strategii care seamana cu OTV – televiziunea popurului, etc.
   Eu raman la parerea ca Antena 1, Realiteata si restul televiziunilor sunt strict pentru a manevra masele. Altfel aceste posturi de televiziune s-au fi vandut de mult, avand in vedere ca aveau oferta de la RTL in sa familia Voiculescu a declarat ca televiziunea e “dragostea lor”. Dragoste nu mai e cand vorbim de zeci de milioane de euro.

   Realitatea e simpla: Antenele au cerut bani in plus pentru ceva gratuit, credeau ca vor prinde insa se pare ca si-au tras singuri presul de sub picioare. Asa e cand alergi dupa doi iepuri deodata: si bani din publicitate, si bani de la operatorii de cablu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *