Combina Frigorifica Artic AK275+ – Alternativa pentru un Buget Mic

Daca initial vroiam sa imi cumpar o combina frigorifica mai mare, cum ar fi Samsung RL43THCTS1, am realizat pe urma ca nevoile mele, impartind frigiderul la 2, ar face ca acesta sa fie mai mereu pe jumatate gol, asa ca m-am decis la un Arctic AK 275+, si consider ca am facut alegerea potrivita, atat ca dimensiuni cat si datorita pretului, care nu este deloc mare (verifica pret actualizat) si mi-a permis sa jonglez un pic cu bugetul pentru aceasta achizitie, punand deoparte si pentru o masina de spalat economica, care personal consider ca e mai importanta sa posede functii avansate.

Capacitatea acestei combine frigorifice de la Arctic este gandita pentru o familie cu pana la 3 componenti, atat capacitatea frigiderului cat si a congelatorului. DImensiunile ei nu sunt nici mari – nici mici, fiind la 170 cm inaltime si pe lungime si adancime avand 54.4 x 60 centimetri.

Frigiderul este impartit in 3 rafturi (metalice), ajustabile, si 4 suporturi pe usa + compartiment pentru fructe si legume. Volumul total al frigderului este de 175 litri. Bineinteles, unitatea de frigider poseda de iluminare interioara printr-un bec mic de 20W, suport pentru oua si tava pentru gheata. Congelatorul are un volum de 62 de litri si are 3 sertare egale ca si dimensiuni, in principiu jos am pus carnea care lasa miros, cum ar fi pestele, sus carnea de porc, vita iar pe raftul superior diferite deserturi si alte ocazionale care necesita refrigerare sau sunt pentru consum imediat.

Capacitatea de congelare a unitatii frigorifice Artic AK275+ este de 5 kilograme/24 ore, nicidecum ca si a unei lazi frigorifice, insa pentru uz casnic constant este bun. Cat despre consumul energetic, se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, cu un consum anual de pana la 227 KWh, ceea ce la factura de la noi din tara pentru uz casnic este undeva la 125 lei.

Designul este undeva intre clasic si modern, clasic datorita aspectului oarecum colturos al frigiderului inchis si modern datorita manerului de usa argintiu foarte reusit si bine integrat, de asemenea si elementul argintiu din partea superioara cu logo-ul Arctic. Apropo de usa, un avantaj este ca usile sunt reversibile, adica se pot instala astfel incat sa se deschida atat de la dreapta, cat si de la stanga.

Arctic AK275+ nu este zgomotoasa, fiind pe un singur compresor, avand o operare la un nivel de zgomot de maxim 41 decibeli. Autonomia in cazul intreruperii curentului electric este de maxim 18 ore, daca rafturile nu se deschid, evident.

Poate singurul dezvantaj este ca mi-as fi dorit ca toate rafturile sa posede rafturi din sticla, pentru ca nu de putine ori mi s-a intamplat sa vars lichide si sa prelinga pana jos, pe toate compartimentele frigiderului. Doar ultimul raft este din sticla, cel deasupra compartimentului de legume/fructe.

 

2 comentarii la „Combina Frigorifica Artic AK275+ – Alternativa pentru un Buget Mic

 • 21 mai 2015 la 15:22
  Permalink

  Multumim pt review. Am o intrebare: La aceasta combina se poate folosi decat frigiderul , fara congelator? Personal asa as vrea sa o folosesc. Congelatorul pt mine e inutil.

  Răspunde
  • 26 mai 2015 la 23:34
   Permalink

   @Elf – este combina frigorifica pe care o avem acasa si o folosim cu congelatorul aproape plin. La munca insa avem un Beko cu congelator la care nu folosim unitatea superioara si nu are nici o problema dupa vreo jumatate de an.
   Eu ti-as recomanda totusi sa cumperi un frigider simplu daca nu ai de gand sa folosesti unitatea de congelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *