Combina Frigorifica Liebherr CUP 3221, Clasa A++, Sisteme si Functii Speciale de Racire si de Economisire

Dacă intenționezi să îți schimbi aparatul frigorific cu o combină frigorifică ergonomică, încăpătoare, în care să găsești loc oricărui tip de aliment, dar căreia să-i găsești și ei loc ușor în bucătărie, să consume și destul de puțin, dar să dispună de tehnologii avansate și inovatoare dintre cele mai inteligente, ai putea să arunci o privire asupra modelului Liebherr CUP 3221. La preț este cam la fel ca și alte combine frigorifice din game mai superioare  (verifică aici preț actualizat).

Clasă de eficiență energetică A++, consum extrem de redus de energie electrică

Cu un volum net total de 284 litri, dintre care 199 litri aparțin frigiderului și 85 litri congelatorului – o împărțire destul de inteligentă. De altfel, în interior dispune de o compartimentare bună și de un spațiu gândit până în cel mai mic detaliu, astfel încât să nu pierzi nimic.

Combina frigorifică Liebherr CUP 3221 a primit o clasă de eficiență energetică excelentă: A++, ceea ce se traduce într-un consum energetic redus. De exemplu, consumul energetic pe zi este de 0.69 kWh, iar consumul energetic anual mediu este de 217 kWh.

Electrocasnicele Liebherr sunt recunoscute la nivel internațional pentru sistemul performant de economisire cu care sunt dotate. Și această combină frigorifică  folosește comenzi electronice exacte în combinație cu componente optimizate ale sistemului de răcire, utilizând materiale cu proprietăți termoizolante și compresoare ce asigură cea mai bună eficiență energetică. De aceea, Liebherr CUP 3221 este capabilă de economii atât de mari (până la chiar 60 % mai puțin consum de energie decât aparatura frigorifică din clasa de eficiență A) în ceea ce privește resursa de bază, curentul electric.

Combina frigorifica Liebherr CUP 3221

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Organizare interioară VarioSpace

Frigiderul dispune de 3 rafturi din sticlă, detașabile, astfel încât tu să poți regla după plac înălțimea fiecăruia. Rafturile de sticlă sunt și mai igienice, mai ușor de curățat și de întreținut, iar dacă, din greșeală, se scurge vreun recipient de lichide, acestea nu se vor prelinge până la rafturile inferioare, ci, cel mult, vor rămâne întinse pe sticla de la nivelul la care au căzut. Posibilitatea ca rafturile să fie detașate e un mare atu. În plus, ele îți oferă flexibilitate în depozitare, pentru că toate rafturile intermediare din sticlă pot fi extrase confortabil. Astfel, întregul spațiu interior poate fi utilizat liber datorită sistemului de salvare a spațiului  (de extindere) VarioSpace, inclusiv pentru alimentele de congelat voluminoase. Sertarele și chiar plăcile intermediare de dedesubt pot fi îndepărtate. Astfel, se creează VarioSpace, adică cel mai practic sistem pentru spațiu de depozitare extra. Vei dispune astfel foarte rapid de spațiu chiar si pentru obiecte voluminoase: oale înalte sau cel mai mare tort, la ziua unui membru al familiei. 😉

De asemenea, la raftul inferior al frigiderului, combina frigorifică Liebherr CUP 3221 prezintă un compartiment obișnuit pentru fructe și legume, împărțit în două. Îmi place că mai are și suport metalic din inox, special conceput pentru sticle, pentru a fi așezate în ordine și în siguranță, pe orizontală. Ușa frigiderului, pe interior, dispune de 4 suporturi, la fel de bine organizate: cel de sus este special conceput pentru depozitarea ouălor; următoarele două de jos, cu margini din plastic tare și grilaj metalic din inox, pentru și mai multă protecție, sunt realizate pentru borcane, iar cel de jos este la fel, dar mai înalt, pentru sticle.

Congelatorul este la fel de mare și încăpător și dispune de 3 compartimente mari, egale ca dimensiuni. Capacitatea sa de congelare este destul de bună: 4 kg/zi. Prezintă și o tavă specială pentru gheață.

Fără NoFrost, dar cu SmartFrost, sistem de răcire propriu Liebherr

Sistemul SmartFrost este prezent în locul cunoscutului No Frost și deși nu e la fel de avansat precum acela, aș zice că îl înlocuiește cu brio în multe situații. Datorită acestui sistem, vei avea mai puțină gheață în congelator și, prin urmare, acesta va trebui decongelat mult mai rar. Cu SmartFrost, acoperirea cu brumă a spațiului interior și a produselor congelate este foarte redusă. Pereții interiori realizați spre a fi deosebit de netezi și, astfel, mult mai ușor de curățat. De fapt, SmartFrost funcționează precum sistemul de răcire al unei lăzi frigorifice. Traseul vaporizatorului este integrat sub învelișul interior al congelatorului și transferă temperatura scăzută direct către pereții interiori ai aparatului. Astfel, față de modelele clasice cu plăci metalice ale vaporizatorului, gheața se va acumula mult mai greu și va fi mai ușor de curățat, iar decongelarea și întreținerea aparatului va deveni mai facilă tocmai datorită suprafețelor interioare netede. Totodată, răcirea se va realiza uniform în tot compartimentul interior și, drept consecință, va crește și eficiența energetică a aparatului, tot datorită bunelor proprietăți izolatoare ale acestei combine frigorifice.

Sistemul SmartGrid este conceput tot pentru un plus de economie în ceea ce privește consumul de electricitate și este cu adevărat o noutate. Acesta reprezintă o opțiune viitoare pentru a reduce costurile la energie electrică în casa ta, datorită unui contor pus la dispoziție de către furnizorul de energie electrică. Când va fi disponibil un surplus de energie, de exemplu de la resurse alternative de energie, combina frigorifică va fi alimentată la un preț redus.

Liebherr CUP 3221 are o clasă climatică de tip SN-T și, ce mi se pare foarte important, are o autonomie foarte mare, rezistând fără curent electric, în cazul unei întreruperi, fără a se dezgheța, până chiar la 25 ore. E, într-adevăr, o reală performanță. Nu face mult zgomot în timpul funcționării, abia vei sesiza că merge, cu un nivel de zgomot de până la doar 40 dB.

Design și dimensiuni

În rest, este de culoare albă, simplu, clasic ca aspect, fără să se remarce prin ceva anume – cam așa cum sunt toate produsele electrocasnice de origine germană: robuste, cu finisaje simple, geometrice, în linii drepte. După cum spuneam, interiorul și sistemele avansate de care dispune sunt mult mai importante: acestea îți vor fi cu adevărat de folos. Ca să nu mai spun de calitate. Ușile au o deschidere obișnuită, pe partea dreaptă, cu mâner vertical, simplu. Este destul de mare, masivă, fiind un aparat frigorific de tip combină; măsoară 181.7 cm în înălțime, 60 cm în lățime și 62.9 cm în adâncime, deci e… suficient de mare.

Concluzii

La acest preț, chiar dacă îi lipsește sistemul de răcire No Frost, combina frigorifică Liebherr CUP 3221  compensează pe deplin cu funcțiile și sistemele proprii, variate și deosebit de utile, pe care le deține. Acestea sunt capabile nu numai să ajute la o decongelare cât mai rară, dar și la depunerea gheței în strat cât mai subțire. În plus, sunt capabile să te ajute să economisești și chiar să reduci pe cât posibil costurile la energia electrică. Calitatea produsului se reflectă, pe lângă acestea, și în materialele bine alese și gândite din care este realizat: sticlă la nivelul rafturilor frigiderului, pereți interiori realizați din altfel de materiale (nemetalice) spre a fi cât mai netezi și a evita pe cât posibil depunerea de gheață și, prin urmare, decongelarea să se facă cât mai rar , iar costurile la electricitate să scadă cât mai mult. Nu mai gândesc cât de bine gândit este în interior, cât de mult spațiu te ajută să câștigi, dar și să păstrezi în frigider orice aliment dorești. Merită din plin!

Alternativă la fel de bună ca organizare interioară

Un model de combină frigorifică poate la fel de bine gândită precum aceasta, cel puțin la nivelul organizării interioare, aproape identice, dar și în ceea ce privește economia de curent electric, cu o clasă de eficiență energetică A+, dar mult mai scumpă, este Hotpoint ENBLH19211VW. Într-adevăr, la unele specificații o depășește pe cea de mai sus, la altele însă nu prea reușește. Nu are No Frost și nici vreun alt sistem de răcire similar, specific brandului producător, spre a compensa cumva.

 

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *