Combină frigorifică side by side Samsung RS57K4000SA/EF

Samsung RS57K4000SA/EF este o combină frigorifică de tip side by side cu două uși care se deschid spre laterale. Are o organizare impecabilă iar grație capacității sale mari este un aparat frigorific adresat familiilor cu mai mult de 3-4 persoane, oferind stocare suficientă.

Pe lângă organizare și dimensiuni, RS57K4000SA/EF impresionează și printr-un design modern, ușile fiind de culoarea grafitului iar pe ușă avem parte de un ecran tip LED care are rolul și a unui panou de comandă pentru multele funcții ale aparatului frigorific.

Pe cât de mult impresionează designul acestei combine frigorifice, trebuie să știi că vine totuși cu un preț foarte echilibrat pentru un astfel de aparat frigorific – ? verifică aici preț actualizat.

Aparat frigorific No Frost cu nivel mic de zgomot

Una dintre avantajele mari ale aparatelor frigorifice moderne este că multe dintre ele au început să vină cu sistem de răcire No Frost. 
Astfel, răcirea este mai eficientă dar în același timp se evită formarea de gheață în interiorul frigiderului și al congelatorului, păstrând alimentele proaspete pentru mai mult timp.

Acest side by side Samsung RS57K4000SA/EF este un aparat frigorific cu un nivel de zgomot foarte mic pentru o combină frigorifică cu sistem No Frost, mai ales că este și mare. Are un nivel de zgomot listat în fișa de specificații de doar 39 decibeli, ori în general aparate similare mai mereu sar de 43 decibeli, ba chiar zilele trecute am scris despre un superb side by side de la Beko, care avea însă 46 decibeli.

Sistem de răcire pe flux separat frigider / congelator

Revenind la sistemul de răcire, această combină frigorifică side by side Samsung pe lângă compartimentarea separată a unităților de frigider și de congelare are și un sistem de răcire de tip Twin cooling. Ce înseamnă asta?

Combina frigorifică utilizează două fluxuri de aer separate iar temperatura din interior este menținută optim, la fel și umiditatea. De aceea, de exemplu, pe panoul de comandă poți regla foarte exact temperatura fiecărui compartiment (congelator sau frigider).

Atât congelatorul cât și frigiderul are parte de fante de ventilație, astfel că aerul circulă uniform. 

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Capacitate netă extrem de mare – 569 litri și compartimentare ideală

Acest aparat side by side de la Samsung se poate lăuda cu o compartimentare ideală. Sigur, este și foarte mare, ceea ce ajută capacitatea de stocare, dar și compartimentarea este foarte bună pentru nevoile unei familii de trei și peste persoane.

Frigiderul are un volum net total de 361 litri. Acesta are patru rafturi și încă două compartimente de tip big box pentru legume și fructe.
Partea mișto este că trei rafturi se pot ajusta pe înălțime. La nevoie, eventual, ai putea pune chiar încă un raft, pentru că sunt destule suporturi pentru a pune câte o poliță.
Pe ușa frigiderului vei regăsi și patru rafturi pentru sticle. Ușa deschizându-se de sus până jos ai spațiu suficient pe cel puțin două etaje pentru sticle.

Congelatorul este mare, printre cele mai mari congelatoare pe care le-am văzut la aparate de tip side by side. Practic, la cei 208 litri capacitate netă pe care îi are congelatorul, mă îndoiesc că vei avea nevoie de vreo ladă frigorifică separată, deși cine știe. 

Congelatorul are cam aceeași organizare cu a frigiderului, cu același număr de patru rafturi, două compartimente închise pentru alimente (ca să nu se ia mirosul) ideale pentru carne, dar are și cinci rafturi pe ușă, un loc ideal pentru a depozita de exemplu vara înghețata sau alimente de care ai nevoie imediată. 

Încă un lucru pentru congelator – fiind unul de patru stele, te lasă să ții alimentele în el pentru până la un an. Adică în mod normal carnea nu ar trebui să se strice pentru un an de zile.

Clasa de eficiență A+ 

Samsung RS57K4000SA/EF este un aparat frigorific cu un consum energetic anual de doar 399 kw/H în teste. Este foarte puțin pentru un aparat de capacitatea asta și astfel a fost încadrat în clasa de eficiență A+. Sigur, veți argumenta că mai toate aparatele concurente sunt în aceeași clasă de eficiență energetică – așa e.

Printre alte funcționalități, trebuie menționat că această combină frigorifică este dotată cu modul de vacanță. Acest mod poate să întrerupă alimentarea unității de frigider, dar congelatorul în continuare să funcționeze cum trebuie. Mai multe despre această funcționalitate găsești aici.

De asemenea, Samsung RS57K4000SA are alarmă pentru ușa uitată deschisă, dacă interiorul este prea cald, iar termostatul digital va afișa, după cum scriam mai sus, temperatura fiecărei unități de răcire.

Un aparat frigorific masiv – are o greutate de 119 kilograme

 E posibil ca la livrare, dacă veți cumpăra acest aparat, curierul să fie un pic nemulțumit. Este firesc, este un aparat masiv, are o greutate de 119 kilograme. Pe lângă dimensiunile mari pe care oricum le are.
Apropo de dimensiuni, dacă până la urmă cu curierul sigur te vei descurca, atenție să puteți pune aparatul în spațiul pe care îl planificați, pentru că un volum atât de generos de stocare desigur că vine și cu dimensiuni generoase.
Aparatul Samsung RS57K4000SA/EF are o dimensiune de 179 cm pe înălțime, 91.2 x 69.2 pe cele două laturi.


[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *