Compania iRobot, care produce aspiratoarele inteligente Roomba, ar putea să vândă date despre casele utilizatorilor

O știre care a făcut ocolul internetului în ultimele ore vine de la compania iRobot, care produce vestitele aspiratoare inteligente Roomba. Aceste aspiratoare sunt niște gadgeturi foarte interesante care reușesc să aspire singure în casă. Inclusiv eu îmi doresc un astfel de aparat. Avantajul acestor aspiratoare este că o dată pornit, începe să își facă singur treaba.

În procesul de aspirare, aceste aspiratoare reușesc să își facă o hartă a suprafețelor de aspirare, iar exact aceste date se gândește CEO-ul companiei iRobot să le vândă. Printre potențialii cumpărători s-ar număra companii precum Google, Amazon sau Apple.

Datele colectate de către aspiratoarele iRobot Roomba ar putea fi utile acestor companii pentru a afla dispunerea suprafețelor din interiorul clădirilor.

O dată ce tehnologia ar evolua, aspiratorul produs de iRobot ar putea indica inclusiv în ce zonă ce alte aparate electronice sau electrocasnice sunt plasate.

După ce știrea a început să facă înconjurul lumii, CEO-ul companiei iRobot a declarat că nu vor vinde niciodată date fără permisiunea cumpărătorilor. Dar nu-i așa, cine citește termenii și condițiile când cumpără un produs? Next, next, next..

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *