Comparatie: iPhone 5 versus iPhone 4S – Cat de bun e noul iPhone?

Cel mai recent telefon de la Apple, iPhone 5 a fost deja lansat pe piata de mai bine de doua saptamani si deja au aparut o multime de pareri pro si contra. In timp ce fanii brandului abia asteptau sa se lanseze pentru a-l achizitiona, fiind convinsi ca e cu mult mai performant decat modelul vechi, sunt si foarte multi carcotasi care sustin ca nu e cu foarte multe peste modelele anterioare, iPhone 4 si iPhone 4S.

Totusi, iPhone 5 castiga printr-un sistem de operare updatat, mult mai performant, un procesor mai mare si un display mai larg, chiar daca la design nu se diferentiaza foarte mult de modelul anterior, iPhone 4S.

Ca sa putem spune insa care sunt exact avantajele „noului iPhone”, fata de iPhone 4S, nu putem decat sa le comparam, intr-un test, prin care sa le urmarim performanta, unul langa celalalt. Dar nu e nicio problema nici in acest sens, pentru ca deja au aparut si primele recenzii comparative de tip video dintre cele doua gadgeturi.

Urmareste intr-un video cum se aseamana sau se deosebeste iPhone 5, cu noul procesor rapid A6, de (acum deja depasitul) cip A5 al lui iPhone 4S!

Cei de la techcrunch.com au realizat un clip in care sa poti urmari explicit un studiu comparativ intre cele doua tipuri de iPhone (iPhone 5, cel mai recent si un iPhone 4S): cum executa cateva comenzi, de la cele mai simple precum deschiderea unei pagini web sau facebook, pana la comenzi mai dificile ce implica procesorul ca, de exemplu, exportarea unui video 1080p HD de 1 secunda in iMovie.

Concluzia?

Noul iPhone 5 pare sa limiteze vechiul model in aproape orice domeniu testat, dar in grade diferentiate, care variaza. Ce-i clar este ca da, este mai rapid, dar in niciun caz de 2 ori mai rapid dupa cum s-a speculat, ci cu foarte putin.

Asadar, raspunsul este undeva la mijloc: nu poti spune ca Apple nu a venit cu ceva nou, dar acel ceva nu este tocmai extraordinar, inedit, incat sa sparga gura targului sau sa intre in istorie. Daca te afli printre cei care au avut asteptari prea mari de la el, s-ar putea sa fii dezamagit. Si-atunci, nu stiu daca diferenta mare de pret se justifica prin diferenta mica de design sau de functionare.

[sam_ad id=”19″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *