Cortana – un fel de Siri pentru Windows Phone

Mai multe site-uri de specialitate dau ca lucru cert faptul ca Windows lucrează în secret pentru un asistent virtual comparabil cu Siri-ul de pe device-urile mobile Apple. Acest lucru a fost confirmat deja de Microsofot, parțial, când au spus că au așa ceva în planul pe termen mediu însă vor lansa produsul doar când acesta va fi cel mai bun de pe piață. Încă din 2011 există voci din partea conducerii executive Microsoft că ar dori să creeze această tehnologie pentru PC-uri, însă combinat la vremea aceea cu motorul de căutare Bing.

Acest asistent digital bazat pe voce s-ar numi Cortana, în cercurile interne Microsoft, un personaj din jocurile Halo. Îmi este greu să cred că acesta va fi denumirea comercială dacă se va lansa, însă hai să vedem ce va fi până la urmă. În fapt, există chiar și o ptetiție online pe site-ul Microsoft din partea utilizatorilor pentru a folosi acest nume, probabil cercul fanilor Halo este mare.

Despre Cortana este de menționat că este un personaj virtual care are capacitatea de a învăța și a se adapta situațiilor.

Este interesant faptul că Microsoft pompează foarte mult în latura terminalelor mobile, noile Windows Phone-uri arătând chiar foarte bine. Inclusiv evoluția Windows 8 inclină spre terminale mobile, ceea ce ne spune foarte multe despre viitoarele evoluții din industrie.

Se spune că asistentul virtual Cortana va fi disponibil pentru device-urile Windows Phone 8.1 și inițial doar pentru utilizatori din Statele Unite. Ceilalți utilizatori ar trebui să aștepte până cel puțin la sfârșitul anului viitor pentru a avea Cortana disponibil pe terminalele proprii.
Versiunea Windows Phone 8.1 este planificată pentru lansare undeva la începutul anului viitor.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *