Cum sa cureti frigiderul si sa ai grija de el timp indelungat

Frigiderul este cea mai importanta piesa dintr-o bucatarie, poate chiar dintr-o casa, dintr-o familie, mai ales. Ca sa ai parte de el cat mai mult timp, trebuie sa il intretii cu grija si sa il cureti destul de des.

Intotdeauna cand vrei sa cureti frigiderul, este bine sa tii cont si de manualul de instructiuni, pentru ca iti poate oferi sfaturi pretioase privind functionarea lui, instalarea, modalitatea de decongelare, transportul si, mai ales, intretinerea. Acesta trebuie studiat cel mai atent, pentru ca acolo producatorul ofera instructiunile necesare. Tot de acolo poti afla de tehnologii si sisteme sau optiuni pe care, la cumparare, nici nu banuiai ca le-ar detine aparatul tau frigorific.

Tehnologia avanseaza, de aceea si sfaturile de curatare si intretinere ale unui astfel de aparat nu mai pot ramane ca pe vremuri. Pentru o viata indelungata a unui frigider de calitate, nu mai poti risca sa il cureti sau sa il decongelezi cu metode invechite, „clasice”: bicarbonat, clor, sa pui un vas fierbinte in congelator pentru decongelarea mai rapida etc. S-ar putea ca aceste metode sa dauneze anumitor functii sau materiale din care este realizat interiorul frigiderului, sa-i produca chiar anumite defectiuni. Incearca metode mai moderne, pe seama aparatului. De exemplu, ai auzit ca exista odorizante speciale care retin aromele si mirosurile neplacute din frigider, astfel incat alimentele sa se mentina proaspete, sa nu capete miros si sa fie protejate de tot soiul de bacterii? Incearca sa le folosesti si tu!

Totusi, cat priveste curatarea sa, trebuie sa stii ca cea mai simpla, mai eficienta si mai la indemana ramane apa calda si produsele obisnuite de curatat astfel de aparate. Din cand in cand, scoate frigiderul din priza, scoate mancarea, rafturile si sertarele si spala-le usor cu apa calda (nu fierbinte!) si cu produse speciale de curatare a aparatelor frigorifice. Este bine sa faci acest lucru inainte de a face cumparaturile, cand frigiderul nu este asa plin, pentru ca te vei incurca cu alimentele, in sensul ca nu vei avea unde sa le depozitezi in siguranta cat realizezi aceasta activitate. Dupa ce rafturile si sertarele s-au uscat complet, poti sa le asezi cu atentie la loc. Nu le sterge tu, lasa-le sa se usuce de la sine, singure! Si, mai ales, nu le introduce la loc ude sau incomplet uscate!

Curatare frigider interior

Si apropo de alimente, pentru o mai buna curatare si igiena a frigiderului, este bine sa tii cont de felul cum organizezi si distribui alimentele in frigiderul tau, astfel incat sa nu se altereze si sa strice rapid ce ai curatat tu. O cat mai indelungata curatenie a acestui aparat depinde de acest lucru. De aceea, mai multe detalii despre cum organizezi spatiul si distribui alimentele in frigider, poti citi in articolul special.

Cat priveste decongelarea frigiderului (a compartimentului sau pentru congelare), daca esti norocoasa si acesta are un sistem de racire No Frost, ai scapat de aceasta activitate si nu mai trebuie sa o realizezi nici macra din cand in cand. Daca nu are No Frost, va trebui sa decongelezi manual frigiderul, dar nu te ingrijora, la aparatele frigorifice recente, acest lucru se face destul de rar, cam de 2 ori pe an, din 6 in 6 luni. Daca dispune si de sistem de racire Multiflow, cu atat mai bine si pentru partea frigiderului, pentru ca nu se va mai forma gheata nici in interiorul frigiderului, pe pereti.

Acorda o atentie sporita si exteriorului, manerelor usilor, cat si lateralelor, unde se aduna, intre rosturi, foarte multe bacterii si murdarie, care, daca nu acordam importanta, pot ajunge in frigider. Tine cont de materialele din care este realizat exteriorul. Daca este din metal vopsit cu vopsele speciale, poti sa il cureti cu orice fel de solutie de curatat aparatele electrocasnice. Daca este insa realizat din metale superioare, precum inoxul, esti norocoasa, pentru ca acesta este foarte rezistent, durabil, igienic si nu se oxideaza, insa trebuie sa ai o mai mare grija ca sa nu il zgarii sau sa ii distrugi suprafata si sa il lasi un aspect tern. Foloseste lavete moi, din bumbac absorbant sau bureti fini! Pentru variantele din inox antiamprenta mai ales sau inox mat, neaparat trebuie sa folosesti solutii speciale pentru suprafete din inox. Despre cum intretii si cureti aparatele electrocasnice din inox/otel inoxidabil, poti citi mai multe in articolul dedicat.

Curatare frigider suprafata inox

Spor la treaba!

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *