Cum sa faci un sistem de supraveghere simplu acasa

Crearea si configurarea unui sistem de supraveghere pentru acasa sau pentru un birou mic nu este o bataie de cap intr-atat de mare precum vor specialistii sa credem. In principiu acest lucru se poate face cu un buget de cateva sute de lei, ba chiar si cu un simplu webcam ai putea sa iti configurezi un sistem de configurare simplu improvizat; insa noi recomandam totusi un hardware cat mai adecvat pentru aceasta treaba.

Pentru un sistem de supraveghere casnic, personal recomand utilizarea unei camere IP, care sa se conecteze la router si de acolo sa il poti accesa din orice loc. Utilizarea unei camere de supraveghere de acest fel te ajuta sa vezi de oriunde ce vezi de acasa si unele modele iti permit si sa auzi ce se vorbeste in acele locuri, avand si microfon incorporat.

Cel mai ieftin model de camera IP in acest moment este un D-Link care se vinde la aproximativ 299 lei (verifica aici pret actualizat). Spre exemplu, aceasta camera are sistem care iti permite sa vezi in timp real ce se intampla in spatiul supravegheat, atat de pe un calculator accesand o adresa, cat si folosind aplicatia dedicata pentru telefoane mobile. Un alt avantaj al acestei camere este ca merge conexiunea si wireless, asadar nu trebuie sa tragi cablu de net pana in locul unde il montezi, important este ca acesta sa posede totusi o sursa de alimentare cu energie electrica.

Desigur, exista si modele de camere mai performante, care se si rotesc, pentru lista acestora consulta linkul acesta.

Conexiuni camera IP – Wireless, LAN,audio, data

Iata cateva sfaturi pentru montarea unui sistem de supraveghere:

Monteaza camera intr-o pozitie buna

Chiar daca cumperi o camera de supraveghere, trebuie sa ai mare atentie in ceea ce priveste montarea. Alege un loc de unde camera sa posede o perspectiva larga a spatiului si in acelasi timp sa asigure vizualizarea locurilor de intrare. Acest lucru il poti face fie cu o camera care sa se roteasca la 360 grade, fie folosind un sistem format din doua camere.

Camera de supraveghere outdoor?

Daca locuiesti la casa, probabil ca o buna alegere ar fi si sa montezi o camera in exterior. Acest lucru este descurajant pentru cei care ar vrea sa intre inauntru, astfel ca impiedici efectul inca din timp. Totusi, asigura-te ca pentru o camera de supraveghere montata in afara sa ai un circuit electric bun, camera daca este mai low cost sa fie ferita de umezeala sau frig si de asemenea asigura-te ca are conexiune de date stabila.

Verifica daca ai semnal wireless bun

In cazul in care alegi o camera de supraveghere care sa mearga pe wireless, trebuie sa stii faptul ca de multe ori se intampla ca semnalul wireless sa fie fluctuant, asadar camera trebuie montata cat mai aproape de router. Ai putea folosi totusi si adaptoare powerline pentru extinderea traseului de internet sau prelungitoare dedicate – antene directionale de semnal wireless, care nu sunt scumpe.

[sam_ad id=”36″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *