Cum sa iti alegi un blender potrivit

Aparent un aparat simplu, de prea putina utilizare, un blender nu ar trebui totusi sa iti lipseasca din bucatarie, pentru ca poate rezolva rapid anumite activitati si etape in realizarea retetelor, salvand destul timp pentru tine si facandu-ti munca mai usoara.

Cu un blender bun si puternic, poti chiar sa toci ceapa, ca sa nu mai spun de prepararea delicioaselor (milk)shake-uri de fructe, piureuri si creme de legume si fructe etc. Si ca sa alegi unul de care sa ai parte cat mai mult timp, tine cont de cateva sfaturi de mai jos si vei obtine cele mai bune rezultate:

1. Capacitatea bolului / canii

Orice blender este format din corpul de baza, care adaposteste motorul si panoul de control/butoanele de reglare, si dintr-o cana gradata din plastic sau din sticla, care indica astfel volumul de lichide pe care il poate realiza. O cana de o capacitate cat mai mare inseamna, automat, un ajutor mai mare, asa ca alege o cana care masoara cel putin 1 litru.

In plus, ai grija ca acest recipient sa fie realizat dintr-un material cat mai rezistent, ca sticla. Un material precum plasticul este mult mai sensibil, putandu-se zgaria si chiar crapa in timp. Bineinteles, un blender cu recipient din sticla este mai scump, dar merita mai mult investitia, pentru ca este mai calitativ. Blender cu cana din sticla poti alege de aici.

Totusi, un model ca Philips HR2161/40 sau Philips HR2000 se lauda cu un vas din plastic dur, rezistent la socuri, care se sparge astfel foarte greu, chiar si daca il scapi pe jos.

2. Baza/suportul recipientului sa aiba carcasa din material cat mai rezistent

La fel de importanta ca si calitatea canii, este si cea a bazei pe care se sprijina aceasta; de aceea, materialul din care este realizata conteaza si aici foarte mult. Alege, daca ai posibilitatea, un blender cu baza din metal, nu din plastic, pentru ca rezista mai mult timp, fiind mai puternica si mai stabila. In plus, o baza din metal este mai grea, evitand astfel miscarile si vibratiile din timpul functionarii, care pot dauna aparatului.

Ca si blenderele cu recipient din sticla, blenderele cu baza metalica sunt si ele mai scumpe decat cele dcu baza din plastic, dar sunt mai calitative. Un astfel de blender este Philips HR2096/00, cu carcasa exterioara din inox mat.

3. Optiuni multiple

Cu cat un blender are mai multe specificatii si optiuni, cu atat vei putea realiza cat mai multe lucruri si iti va usura si mai mult munca. Dar acestea trebuie sa se plieze mai ales cerintelor tale. Alege un blender care fie face mai multe decat unul obisnuit, fie are functii de care esti sigur(a) ca iti vor folosi – nu are niciun rost sa arunci banii pe un aparat doar pentru ca are multe functii, dar inca nu stii la ce te ajuta acestea.

De exemplu, unele blendere isi depasesc caracteristicile si te ajuta la mai mult decat maruntirea si pasarea fructelor si legumelor sau prepararea shake-urilor sau smoothie-urilor; cu unele dintre ele poti beneficia de mai multe functii: maruntire, amestecare, zdrobire gheata, rasnita, tocat mare etc. Astfel de modele, cu cat mai multe functii si optiuni, sunt: Philips HR2096/00, Philips HR2161/40, Bosch MMB11R2 si Zelmer 32Z010.

Majoritatea au mai multe trepte de reglare a vitezei, pentru a obtine rezultate cat mai bune si pentru a putea faramita/marunti si procesa cat mai multe alimente. Unele trepte de viteze vin insotite si de optiunea Pulse/Turbo, pentru o si mai mare putere peste cea normala, pentru un rezultat si mai rapid sau pentru accelerarea cu cateva secunde a unei anumite functii. In plus, cu aceasta optiune te asiguri ca aparatul nu se va bloca din cauza vreunui aliment mai dur.

Blender

4. Putere cat mai mare

Ca sa aiba cat mai multe functii, sa il folosesti pentru cat mai multe alimente sau sa ai pur si simplu parte de el timp cat mai indelungat, ar trebui ca blenderul tau sa aiba o putere cat mai mare. Cauta un blender cu o putere de cel putin 350 W. Pont: Blenderele cu optiune pentru spargerea ghetii sunt implicit mai puternice, pentru ca motorul necesita o putere mare pentru a putea zdrobi ceva atat de dur.

5. Lame din metal rezistent

Lamele / cutitele blenderului trebuie sa fie foarte rezistente, deoarece, dupa motor, pe ele cade tot greul. Acestea sunt responsabile de toata activitatea si de rezultat, indiferent de functia setata. De aceea, cauta sa fie realizate din metale de calitate superioara, cel mai indicat fiind inoxul / otelul inoxidabil, care este nu numai igienic, dar si foarte rezistent si durabil. Din nou, orienteaza-te, in acest sens, dupa aparate de acest fel care au ca optiune zdrobirea de gheata, intrucat acestea au cutitele cele mai rezistente.

[sam_ad id=”15″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *