Decizie: Samsung trebuie sa plateasca mai bine de 1 miliard de dolari catre Apple!

Procesul intentat de catre Apple impotriva producatorului sud-coreean Samsung, pe partea device-urilor mobile a ajuns in cele din urma la o finalitate agreata de catre compania infiintata de catre Steve Jobs. Astfel, cei de la Samsung trebuie sa plateasca aproximativ 1 miliard de dolari companiei Apple pentru incalcarea brevetelor detinute de catre americani.

Realitatea este ca asemanarea dintre device-uri, daca lasam la o parte sistemul de operare Android vs iOS este izbitoare iar Samsung a inceput sa produca device-uri asemanatoare cu cele ale lui Apple fix dupa ce acestia din urma lansau cate un device. De asemenea, la proiectarea telefoanelor Samsung se foloseau ca standard modul in care se misca iPhone-ul si inginerii Samsung incercau sa faca sisteme la fel de intuitive ca ale americanilor.

Pretentiile celor de la Apple se ridicau la o suma de aproximativ 2,75 miliarde de dolari insa aprobarea tribunalului a fost de “doar” un miliar de dolari suma pe care trebuie sa o plateasca sud-coreenii. Cu toate acestea, consider ca Samsung au de unde, de vreme ce din 2007 incoace au raportat profituri de peste 4 miliarde de dolari doar pe partea de terminale mobile.

Un alt lucru interesant este ca recent in Coreea de Sud au fost interzise la comercializare atat iPhone 4 cat si Samsung Galaxy S II. Motivul? Tribunalul coreean a decis ca ambele firme si-au incalcat reciproc brevetele de inventie. Ma intreb unde trebuie trasata linia intre aceste incalcari, intr-o piata in care se solicita brevete de inventie si pentru forma dreptunghiulara a device-urilor.

[sam_ad id=”19″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *