Electrocasnice in Rate

Desi mult hulite de catre multi, mare parte dintre achizitiile de astazi pentru electrocasnice se fac in rate, indiferent ca vorbim de cumparaturi de la magazinele online sau de la magazinele clasice. Sigur, toata lumea si-ar dori sa poata cumpara cu cash insa nu toti avem puterea financiara pentru acest lucru si asadar apelam la diferite forme de creditare pentru a ne utila bucataria sau intreaga casa.

Se poate intampla sa se strice masina de spalat, combina frigorifica sau televizorul si atunci evident surprizele neplacute se rezolva prin creditari, fie printr-un card de credit fie printr-un credit luat direct. Personal, sunt fanul cardurilor de credit pentru ca in afara de comisionul anual de administrare, daca platesti totul la timp ai rate fara absolut nicio dobanda: in principiu stiu de acest solutii de la Credit Europe Bank – Card Avantaj, Raiffeisen sau noul card Star de la Banca Transilvania. Am mai auzit clienti fericiti si de achizitiile prin cardurile de la Alpha Bank, insa acest card are o raspandire mai mica.

Majoritatea magazinelor online ofera posibilitatea de a cumpara aparate de uz casnic, electronice si electrocasnice in rate; fie ca vorbim de emag, evomag pentru IT&C sau marketonline. De la emag parca exista si un landing page pentru a trimite spre aprobare direct documentele necesare pentru rate, cel putin eu asa mi-am facut pentru cardul de credit.

Documente necesare:

– copie buletin
– adeverinta de salariu pe ultimele 3 luni
– fisa fiscala an precedent (de la locul de munca din acel an, locurile de munca).

Daca va faceti card de credit si sunteti inca tanar exista posibilitatea ca suma de inceput aprobata sa fie cam cat 1-2 salarii insa pe viitor va vor aproba mai mult daca va platiti ratele la timp. Exista un scoring pe care numai ei il pot interpreta.

Durata medie de aprobare a unui card de credit este undeva la 5-7 zile lucratoare iar documentele pentru rate directe merg ceva mai repede insa dobanda anuala efectiva este mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *