Electrolux EXS12GH1W

Aparatul de aer conditionat Electrolux EXS12GH1W este un model relativ recent apărut în oferta magazinelor online și reprezintă un model destul de basic în funcții însă cu toate acestea acoperă necesitățile curente de climatizare în locuință iar posibilitățile de programare sunt un avantaj. Acest model fiind unul de bază nu costă foarte mult (verifică aici preț actualizat) și se găsește în oferta magazinului online eMAG însă este și în oferta celor de la Flanco.

Transportul oferit de către eMAG este gratuit însă montajul, la fel ca pentru orice aparat de aer condiționat care nu se află într-o promoție specială, este plătit de către client. În acest moment avantajul este că programările sunt destul de rapide și cei de la service-urile de montaj nu sunt foarte aglomerați însă nu știu cum va fi prin lunile de vârf, cum este iulie. Un alt avantaj este că firmele de montaj sunt numeroase și acoperă toate localitățile din țară, așa că aveți avantajul până la urmă al unui preț foarte bun pentru AC-ul Electrolux EXS12GH1W, dacă îl cumpărați online.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici

aparat AC Electrolux

Funcții și specificații tehnice Electrolux EXS12GH1W

Aparatul de aer condiționat Electrolux EXS12GH1W are o capacitate de răcire și încălzire de 12.000 BTU. Deși în specificațiile produsului din magazinele online este prevăzut că ar fi recomandat pentru spații de până în 30 metri pătrați, părerea mea, din documentație, este că acest aparat de climatizare ar fi potrivit pentru răcirea cu brio a unui spațiu corespondent pentru un apartament cu 2 camere. Și bineințeles, așa cum spuneam, acest aparat de aer condiționat vine și cu funcția de încălzire, pentru zilele târzii de toamnă friguroase în care încălzirea centralizată încă nu se justifică a fi pornită.

La fel ca la Heinner HACCH-1200 (ceva mai ieftin) și acest model vine cu o clasă de eficiență ridicată, în sensul că are un consum redus de energie electrică, fiind încadrat în clasa A, atât pentru funcția de încălzire cât și pentru cea de răcire. Plusul major față de mai ieftinul Heinner este că are mai multe filtre de purificare a aerului, 3 la număr, astfel că nu excluzi necesitatea unui purificator de aer dedicat dacă cumva ești într-o zonă cu mult praf.
Filtrele acestui aparat sunt de tip Bio, filtru pentru praf și filtru de carbon activ/electrostatic (ionizează într-o mai mică măsură aerul din încăpere).

Pe lângă funcția de încălzire și de răcire, întânită în mod uzual aproape la toate aparatele de climatizare, acest model vine și cu funcție de ventilare și dezumidificare. Totul se poate programa, astfel că aparatul are și funcția de timer pe care o poți folosi foarte inteligent direct de pe telecomandă, efectiv programezi temperatura și ora la care vrei să pornească aparatul de aer condiționat sau se oprească și condițiile de viteză. Apropo de viteză, acest model vine cu 4 trepte de viteză și are o fantă principală de ventilare cu doua flapsuri care se pot roti individual.

Util este și funcția de noapte care ajustează temperatura și viteza de ventilare la un ritm mai nocturn. De asemenea, în modul de noapte/sleep acest aparat este foarte silențios, operează la doar 27 decibeli. Nivelul de zgomot maxim în regim de viteză mare este de 53 decibeli pentru unitatea interioară și 63 decibeli pentru unitatea exterioară de recirculare.

O altă funcție interesantă prezentată este cea de autodiagnosticare, o chestie mișto pentru service, practic din câteva led-uri afișează problema de service a aparatului. Nu știu însă dacă pentru utilizator prezintă această funcție un real avantaj, însă hey, cei de la service/montaj vor fi mai fericiți dacă ea există. Ce îmi place în schimb cu adevărat mult este telecomanda produsului, cu un afisaj generos.

Listă firme autorizate pentru montaj

Lista firmelor, pe localități, al celor care montează AC-uri Electrolux

Costul de  montaj, inclusiv kit-ul de instalare de 3 metri costă undeva la 50 euro.

Iata si un manual de utilizare al unui aparat de aer conditionat Electrolux.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *