Fier de calcat Bosch Sensixx’x TDA1023010, Talpa Palladium Glissee, Sistem 3AntiCalc, Varf cu Aburi

 Cine a zis că tehnologia nu poate revolutiona chiar si tehnica de calcare a rufelor? Sincer, la cat de grabita e lumea in ultima vreme, chiar era nevoie… Dupa aparatura electrocasnica de baza, cred ca fierului de calcat i-am acordat intotdeauna cea mai multa atentie, pentru a avea si el grija, la randul lui, de hainele mele, chiar si de cele mai delicate. Daca vrei si tu un fier de calcat de nadejde, poate ca ar fi bine sa incerci Bosch Sensixx’x TDA1023010, cu unele tehnologii avansate, foarte originale si foarte destepte. Pretul e unul obisnuit pentru astfel de aparate, cam la fel cu al altor fiare de calcat la fel de avansate (verifica aici pret actualizat).

Puternic, cu jet de aburi intens si cu varf inedit, pe baza de aburi, pentru calcare perfecta chiar si in cele mai stramte locuri

Cam ca toate tipurile de aparate cu care firma producatoare de electrocasnice Bosch ne-a obisnuit, fierul de calcat Bosch Sensixx’x TDA1023010 este, inainte de toate, foarte puternic, cu o putere de 2300 W, cu un debit de abur de 35 grame/minut si un jet de abur de 120 grame/minut. Ce e si mai util e ca, fata de alte modele de fiare de calcat, acesta are inclusiv varful conceput cu aburi, astfel incat sa poata calca perfect inclusiv in cele mai stramte locuri. De regula, varful unui astfel de fier de calcat nu are orificii pentru abur; acesta, in schimb, e construit pentru cele mai mici nevoi ale tale , in detaliu. Rezervorul de apa are o capacitate foarte buna, de pana la 300 ml de apa.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Dupa cum spuneam, acest fier de calcat vine cu o serie impresionanta de sisteme si tehnologii avansate: talpa specifica PalladiumGlissée, sistem propriu de autocuratare anticalcar, triplu – 3AntiCalc; sistem antipicurare in timpul folosirii; functie de pulverizare cu apa de tip spray.

Fier de calcat Bosch Sensixx'x TDA1023010, Talpa Palladium Glissee, Sistem 3AntiCalc

Sistem propriu, inovator de autocuratare anticalcar, triplu – 3AntiCalc; talpa revolutionara PalladiumGlissée, cu 3 zone de distribuire a aburului

Sistemul triplu de autocuratare 3AntiCalc este intr-adevar inovator, intrucat presupune autocuratarea pe 3 canale, din trei parti, mult mai eficienta decat dintr-o singura parte. Chiar si felul in care a fost conceputa talpa, cu PalladiumGlissée, este foarte special, performant si inteligent gandit. Talpa prezinta canale speciale pentru aburi si un design cu 3 zone de calcare, pentru o distribuire optima a aburului si o alunecare usoara. Este singurul fier de calcat conceput pe zone de calcat, diferite si concepute pentru o cat mai buna calcare a hainelor tale, eficienta, dar cu grija si atentie, tinand cont si de tipul de tesatura. In plus, cu fierul de calcat  Bosch Sensixx’x TDA1023010 poti calca fara probleme si pe verticala, atunci cand e nevoie, fara sa picure apa din recipient, mai ales ca dispune si de acel sistem antipicurare, foarte util in astfel de imprejurari.

Design si dimensiuni

In rest, fierul de calcat  Bosch Sensixx’x TDA1023010 este destul de obisnuit; fara sa se remarce prin ceva deosebit la exterior. Simplu, in combinatie de alb cu albastru, este usor de manevrat si de folosit, datorita unor butoane simple. Prezinta un indicator luminos pentru a sti cand sa fie folosit in siguranta. Imi place ca are un cablu de alimentare foarte lung, de 1.9 metri, astfel incat sa poti calca cu el si la distante mai mari sau mai inalte fata de sursa de alimentare, pe o masa de calcat, de exemplu, pe care o poti astfel regla la ce inaltime doresti ca sa iti fie tie comod cand calci. Nu e foarte mare si nici greu, fiind astfel usor de manevrat si de depozitat. Masoara 28 cm in latime, 11.5 cm in adancime si 14 cm in inaltime. La aceste dimensiuni, cantareste doar 1,14 kg.

Concluzii si o alternativa la fel de buna, mai ieftina

La un pret obisnuit pentru astfel de fiare de calcat, Bosch Sensixx’x TDA1023010 chiar isi merita pretul, mai ales ca, fata de alte aparate similare, dispune de unele sisteme si tehnologii avansate, pentru a calca eficient si cu grija chiar si cele mai delicate haine. Este, totodata, singurul fier de calcat de pe piata cu sistem de calcar distribuit pe 3 zone diferite. In plus, prezinta sistem de distribuire a aburilor chiar si in varful ascutit, pentru a patrunde si a calca perfect chiar si in cele mai inguste colturi si unghiuri. Si e si foarte puternic!

Daca vrei ceva putin mai ieftin, dar cu tehnologii specifice la fel de revolutionare, poti incerca si Tefal Ultragliss FV4492, un fier de calcat cu talpa inovatoare, antiaderenta, cu sistem de autocuratare, tot cam la fel de puternic, cu anticalcar si un cablu de alimentare chiar mai lung.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *