Foarte multe conturi de Facebook sunt false

In raportul publicat de Facebook zilele trecute se mentioneaza un fapt deja intuit de foarte multa lume, si anume acela ca un procent impresionant din conturile de pe reteaua sociala sunt contirui false, create pentru diferite jocuri, concursuri sau chiar si pentru animale de companie. Acest lucru probabil est eo obinsuinta pentru vechii utilizatori de hi5, tagged sau alte retele sociale care nu se bazau in trecut neaparat pe dezvaluirea identitatii reale, cum este solicitat de catre Facebook.

Pe concret, din cele aproximativ 900 de milioane de conturi create pe Facebook, cifrele arata ca aproximativ 8.7% din numarul de utilizatori reprezinta conturi false sau clonate, un numar de peste 80 milioane.

Aceste cifre sunt prezentate o data cu rezutlatele financiare remise de catre platforma gigant a lui Mark Zuckerberg, in realitate consider ca in fapt avem de a face cu mult mai multe conturi false decat ce a fost anuntat de catre conducerea Facebook. Ce ne face sa credem acest lucru vine si din faptul ca am organizat cateva concursuri aici pe site si pe moment ne-am lasat pagubasi pentru numarul mare de clone.

In plus, zilele trecute s-a demonstrat ca mai bine de 80% din clickurile publicitare pentru care platesc agentiile de publicitate in reteaua sociala ar veni de la boti, adica clickuri invalide, ceea ce a zdruncinat incredrea advertiserilor in platforma, lucru confirmat si catre continua scadere a valorii actiunilor facebook, acestea scazand saptamana aceasta la o valoare de sub 20$, in conditiile in care in primele zile de la listarea pe bursa acestea au urcat pana la 45$.

De mentionat este ca in comparatie cu numarul de utilizatori facebook de anul trecut, acestea au crescut cu 29% si mai bine de jumatate dintre utilizatorii facebook acceseaza reteaua sociala in fiecare zi.

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

One thought on “Foarte multe conturi de Facebook sunt false

  • 4 august 2012 la 16:15
    Permalink

    Asa e! Si eu care am un singur cont sunt blocata si suspendata doar pentru ca mai participam la concursuri…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *