Frigider Beko DDEN517WD+, No Frost si Multiflow, Dispenser Apa, Clasa A+

In ceea ce priveste aparatele frigorifice, tehnologiile avansate din ce in ce mai inovatoare ne duc cu gandul mai degraba la combine frigorifice decat la frigidere. Asta si pentru ca in ultima vreme, o combina frigorifica depaseste cu mult, in functii si sisteme avansate, un frigider obisnuit. Dar un frigider cu sistem de racire No Frost si cu dispenser pentru apa mai rar gasesti. Si totusi… Beko DDEN517WD+ le are, si inca si altele in plus, fapt ce il apropie de o combina frigorifica tot mai mult. Din pacate, si pretul e unul pe masura unei combine frigorifice avansate (verifica aici pret actualizat).

Capacitate mare pentru un frigider, clasa de eficienta energetica A+

Beko DDEN517WD+ arata ca o combina frigorifica, dar ramane totusi un frigider cu 2 usi, atat pentru frigider, cat si pentru minicongelator. Cu toate acestea, acest frigider are un volum net total care depaseste asteptarile, ba chiar depaseste si volumul unor combine frigorifice: 440 litri. Din acestia, 350 litri sunt rezervati frigiderului si 90 litri – congelatorului. Are si o clasa de eficienta energetica buna: A+, ceea ce promite un consum redus de curent electric.

Vezi detalii, poze si specificatii tehnice complete aici

Organizare interioara buna, cu raft pentru sticle si dispenser pentru apa rece

Sta bine si la capitolul organizare interioara pentru un frigider, dar pastreaza ceva din organizarea unui astfel de aparat frigorific. Asta pentru ca frigiderul este organizat pe 3 rafturi din sticla securizata, reglabile pe inaltime, care sunt mult mai bine de intretinut si curatat, dar si mai sigure in cazul varsarii accidentale de recipiente cu lichide, intrucat nu permit scurgerea lichidelor pana la nivelurile inferioare.

Compartimentul pentru legume si fructe, plasat in partea inferioara, este mare si bine compartimentat, fiind impartit in doua, pentru separarea fructelor de legume, astfel incat fructele sa nu capete miros de la anumite legume mai puternice ca aroma (precum ceapa, usturoiul). Ce imi place este ca, exact deasupra acestui compartiment special, se afla alte doua mai mici, special concepute pentru depozitarea branzeturilor si a mezelurilor sau altor tipuri de alimente mai perisabile, care pot lua miros in contact cu alte alimente sau pot raspandi, la randul lor, mirosuri in intregul frigider. Astfel, prin separarea lor eviti astfel de amestec de mirosuri, deloc placut si, totodata, permite mentinerea proaspata timp indelungat chiar si a celor mai perisabile alimente. Tot acolo poti separa si pestele proaspat de restul alimentelor sau carnea congelata pentru o decongelare lenta.

In interiorul frigiderului vei mai gasi inclusiv un suport special pentru sticle, de pastrat la rece, pe orizontala, pentru a castiga spatiu. Suportul este realizat dintr-un grilaj metalic din inox.

Frigider Beko DDEN517WD+, No Frost Multiflow, cu dispenser apa - organizare interioara

Usa interioara a frigiderului este cu 5 rafturi (de fapt, cam 6 nivele, daca punem la socoteala si compartimentul pentru racirea apei din dispenser. Doua rafturi de jos sunt mai inalte, potrivite si pentru sticle mai inalte. Cele doua de la nivelul superior sunt compartimentate in cate doua. La fiecare nivel urmator, mai jos, se afla, in cate un compartiment micut, 2 suporturi pentru oua. Celelalte rafturi sunt perfecte pentru a depozita unt si branzeturi sau borcane si cutii mai mici de tot felul. Imi place ca dispenserul pentru racirea apei nu ocupa foarte mult spatiu, iar in jurul lui s-au gandit bine sa mai organizeze spatiul in cateva rafturi mai micute.

Congelatorul e si el destul de incapator, fiind compartimentat in doua printr-un raft. Raftul de jos dispune și de două tavite pentru cuburi de gheata – ideale pentru zilele toride de vara. 🙂 Si usa interioara a congelatorului prezinta 2 rafturi micute si utile pentru depozitarea unor cutii mai mici. Capacitatea de congelare a acestuia, avand in vedere ca nu are un volum foarte mare este de 6 kg/24 ore.

Functii si sisteme avansate; sisteme de racire No Frost si Multiflow

In ceea ce priveste functiile si tehnologiile avansate de care dispune, Beko DDEN517WD+ poate intrece cam orice frigider de pe piata, ba chiar si multe combine frigorifice. Dispune de sistem de racire No Frost, atat la frigider, cat si la congelator, deci scapi de decongelarea manuala. Mai mult, are si sistem Multiflow la nivelul frigiderului, pentru pastrarea alimentelor mai proaspete timp indelungat. Tot pentru racire avansata, dispune si de optiunea Active Dual Cooling System. Interiorul dispune de un sistem antibacterian.
Acest frigider are si o functie de ionizare, precum si un ventilator incorporat. Are un termostat reglabil, cu un sistem de reglare electronica a temperaturii. Este construit cu un singur compresor, ca mai toate aparatele frigorifice cu No Frost. In plus, dincolo de faptul ca este bogat in functii si tehnologii avansate, are o autonomie buna, rezistand fara curent electric, in cazul unei intreruperi accidentale, pana la 15 ore (autonomie termica).

Simplu, cu afisaj exterior LCD, dimensiuni mari, de combina frigorifica

Ca design, este simplu, dar destul de modern pentru un frigider. Are dispenser pentru apa rece si e un aparat frigorific mare, ceea ce il face sa arate ca o combina frigorifica. De asemenea, dispune de un afisaj cu ecran mare tip LCD, modern si elegant. In rest, e alb, simplu. La dimensiuni poate trece cu usurinta drept combina frigorifica, masurand 191.5 cm in inaltime, 70 cm in latime si 68 cm in adancime. Usile se deschid standard, pe partea dreapta si manerele sunt dispuse orizontal, ascunse.

Manualul de utilizare al produsului poate fi descarcat de pe pagina Beko, aici. Tot acolo veti regasi si caracteristicile produsului.

Concluzii; alternativa la fel de buna intr-o combina frigorifica

Sincer, nici nu inteleg de ce l-au numit frigider, pentru ca nici capacitatea sa, nici functiile sau dimensiunile, ca sa nu mai spun de organizarea interioara, nu  corespund unui frigider. Toate acestea si multe altele depasesc asteptarile pentru un astfel de aparat frigorific, ba poate chiar si pe cele ale unei combine. Poate pentru ca are un congelator mai mic, apropiat de al unui frigider…
Cu siguranta e o alegere buna si nu te va dezamagi. Ca aparat frigorific similar, cam cu aceleasi functii si sisteme, dar fara dispenser, ar mai fi, bineinteles, o combina frigorifica, precum Beko DBKEN326X+. Nu e la fel de organizata in interior, dar merita si aceasta, mai ales ca e la fel de moderna si chiar mult mai ieftina.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *