Frigiderul viitorului – de la General Electric – pe baza de magneti

Primul frigider electric de uz casnic a aparut undeva in anul 1915 si era un model primitiv care folosea cuburi de gheata pentru a raci alimentele introduse. Astazi cu totii ne-am familiarizat deja cu frigiderele pe compresor care lucreaza pe baza de aer racit utilizand un agent de racire.

Si totusi, cei de la General Electric au anuntat in urma cu cateva saptamani  ca lucreaza la o actualizare a acestui principiu, transformand clasicul frigider electric intr-un frigider care raceste pe baza de inductie magnetica.

Iata cum functioneaza noul tip de frigider si pe ce principiu se bazeaza cei de la GE:

Desigur, momentan tehnologia pare destul de galagioasa, insa acest video este oferit doar spre exemplificare si pe viitor cu siguranta vor face cateva ajustari astfel incat totul sa fie mai putin galagios si mai prietenos.

Se poate vedea in video ca deja lucreaza la un astfel de motoras insa mult mai compact si care sa poata fi inclus ca dimensiune intr-un frigider obisnuit, ba chiar sa salveze din spatiu.

Obiectivul acestui nou tip de principiu de racire este sa ajunga la o economie de energie electrica consumata de pana la 20-30%. Pe plan global, o astfel de economie de curent electric ar avea un impact extrem de mare, de miliarde de dolari.

Aceasta noua tehnologie este de asteptat sa apara undeva prin jurul anilor 2020 – cercetarile pentru acest nou sistem insa au inceput inca din 2006. Pretul noilor frigidere ca sa adopte acest nou tip de racire se spune ca va fi la fel ca al celor actuale, insa cu performante mai bune in ceea ce priveste eficienta electrica.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *