Google Chromebook Pixel – Noul notebook de la Google

Noul Google Chromebook Pixel este un dispozitiv curios. In timp ce este frumos, hardware-ul separat aproape isi justifica eticheta de pret de 1.299 $, dar sistemul de operare Chrome, care ofera acces la o gama limitata de 30 % din aplicatiile si produsele Google (cu tot cu Internetul)… nu prea isi merita pretul.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, ajunge sa impresioneze. Pixel are un touchscreen de 12.85 inch (2560 x 1700). Dar, dupa cum s-a scos in evidenta si pana acum, touchscreenul sau chiar este frumos.

Cu un procesor Intel Core i5, Pixel vine cu 1 terabyte pentru stocarea datelor pe Google Drive timp de 3 ani. Si da, chiar este o frumusete, fiind poate unul dintre laptopurile cu cea mai placuta infatisare din cate ai vazut pana acum. Dar intervine insa un „obstacol” utilizand Pixel, pentru ca te vei simti inchistat intr-un final, ca utilizator al anumitor servicii. Daca te bazezi pe Skype sau Microsoft Office sau TweetDeck, vei fi cam nemultumit in momentul in care vei realiza ca nu poti downloada niciunul dintre aceste programe.

Bineinteles, Google are propriile solutii pentru asemenea servicii pentru documente, notite etc. Dar cu totii avem insa propriile preferinte si nimanui nu-i place sa simta ca are acces restrictionat in timp ce sta pe calculator.
Insa cum mai nou ne indreptam cu adevarat tot mai mult inspre servicii tip „cloud”, Pixel va deveni din ce in ce mai relevant. Totusi, pentru moment, fie esti nevoit sa preferi exclusiv produsele Google, fie esti pregatit sa instalezi Linux. Trecand peste aceste lucruri, singura problema care mai ramane este pretul, destul de mare totusi.

Google Chromebook Pixel

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *