Google Maps ofera de astazi date de trafic si pentru Romania

Serviciul Google Maps Traffic este deosebit de util atunci cand planifici o ruta in timp real si te grabesti spre a ajunge la destinatie in timp real. Aceasta functie, prezenta si pe dispozitivele Android ofera ruta cea mai rapida, atat in functie de distanta parcursa efectiv in kilometri, cat si necesarul de timp in functie de conditiile de trafic de la respectivul moment.

De astazi, aceasta functie este disponibila si in Romania, pentru moment observ date pentru Bucuresti si pentru cele doua austostrazi (aproape) finalizate de la noi din tara.

Pentru a activa functia trebuie sa selectati din partea dreapta sus label-ul traffic.

Google Maps Traffic data se bazeaza pe un principiu foarte simplu: de la utilizatorii care au activat in Navigarea pe platforma Android serviciul MyLocation, acestia automat raporteaza catre Google viteza cu care se deplaseaza pe diferite segmente de drum.

Daca pentru moment acest serviciu functioneaza in timp real doar pentru Bucuresti si respectivele autostrazi, nu inseamna ca nu este functional la nivelul intregii tari, insa este nevoie ca mai multi utilizatori de telefoane Android sa foloseasca sistemul Navigation si sa aiba activata optiunea My Location. Din cate stim noi, aceasta facilitate este activitate automat, asadar tot ce trebuie sa faci este sa folosesti Google Maps in masina.

Pentru cei care nu doresc sa trimita date catre Google cu privire la locatia lor si viteza de deplasare, pot consulta mai multe detalii aici.

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *