Gorenje RF4141AW, Clasa A+

Gorenje RF4141AW este un frigider cu  un volum total de 232 litri, dintre  care 183 litri apartin frigiderului si 49 litri – congelatorului. Gorenje RF4141AW e destul de spatioasa ca sa iti poti pastra alimentele de care ai nevoie, inclusiv cele care necesita congelare, de tipul inghetatei. Are un pret de aproximativ 1290 lei (verifica aici pret actualizat).

Frigiderul dispune de 4 rafturi din sticla, reglabile pe inaltime, si un compartiment pentru fructe si legume. Usa interioara a frigiderului are si ea patru rafturi. Acestea dispun si de un suport obisnuit pentru oua. Sistemul de racire al frigiderului este automat. Congelatorul este constituit dintr-un compartiment mare, impartit in doua printr-un raft tot din sticla. Acesta contine si o tavita speciala pentru gheata. Capacitatea de congelare este asemenea celei a unui frigider obisnuit: 2.5 kg/ora. Din pacate, nu este prevazut cu sistem de racire No Frost, astfel incat va trebui decongelat manual periodic. Acest lucru nu constituie un foarte mare dezavantaj, pentru ca decongelarea se face in mod obisnuit de cel mult de 2 ori pe an, o data la 6 luni. Congelatorul are si o functie de congelare rapida/supercongelare.

Clasa de eficienta energetica A+

Gorenje RF4141AW are o clasa de eficienta energetica A+, ceea ce promite un consum redus de curent electric: 241 kWh/an. Are si o autonomie buna, rezistand, pana la dezghetarea completa, in cazul unei intreruperi de curent electric, pana la 16 ore.

In rest, exact ca un frigider, dar de dimensiuni mai mari, Gorenje RF4141AW nu prezinta alte functii sau tehnologii speciale, care, de altfel, fac ca aparatul frigorific sa coste mai mult. Pentru cei care au nevoie de ceva mai mult decat un simplu frigider, dar sa nu ocupe prea mult spatiu, acesta este numai bun.

Frigider cu doua usi Gorenje RF4141AW

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Design si dimensiuni

Ca design, e foarte simplu, de culoare alb polar, in linii drepte, elegante, dar simple. Nu e foarte mare, are dimensiunile unui frigider: 144 cm in inaltime, 54 cm in latime si 56.5 cm in adancime. Cantareste 45 kg.
Usile se deschid standard, pe partea dreapta, dar sunt reversibile, putand oricand sa schimbi modalitatea lor de deschidere, in functie de peretii din jur. Manerele usilor sunt verticale. Prezinta niste picioruse reglabile, pentru fixare pe podea.

Alte detalii tehnice ar fi faptul ca dispune de un singur compresor si are un agent de racire R600a. Arere un nivel de zgomot de 41 dB, este in media aparatelor frigorifice de acest tip in privinta zgomotului.

Clasa climaterica de functionare este in urmatoarele standarde:
Normal (de la 16 la 32 de grade C)
Subtropicală (de la 18 la 38 de grade C)

Concluzii si o alternativa similara

Se potriveste celor care nu dispun de mult spatiu in locuinta lor. Ceva asemanator, in ceea ce priveste dimensiunile reduse, dar putin mai inalt  ar fi Gorenje RF4161AW. Acesta e mai incapator si nici nu e cu mult mai scump.

Caracteristicile acestui model cat si manualul de utilizare se regasesc si pe aceasta pagina.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *