Gorenje va Deschide O Noua Fabrica in Serbia

Se pare ca marii producatori de electrocasnice cam ocolesc Romania, insa in cazul producatorului sloven de electrocasnice Gorenje putem gasi scuza unei mutari logistice, chiar daca vecinii sarbi nu sunt membrii ai Comunitatii Europene.

Locatia aleasa pentru noua fabrica care face parte din planul de extindere si dublare a capacitatii pana in 2015 este localitatea din sudul Serbiei, Valjevo, ceea ce face ca aceasta mutare sa fie mai interesanta, de vreme ce pe acolo nu trece vreo autostrada, si ma face sa cred ca transportul se va realiza pe cale ferata, o metoda de transport mai ieftina, insa de multe ori mai lenta daca nu intervin autoritatile sa prioritizeze liniile. Totusi, parcul logistic din Valjevo este deja dezvoltat de vreme ce acolo mai exista o fabrica a slovenilor.

Gorenje prin adaugarea a inca 400 locuri de munca la noua fabrica va avea astfel in tara vecina peste 1500 angajati in cele 4 unitati dezvoltate si investitia totala in regiune va fi de peste 70 milioane de euro. Mai merita spus ca sarbii vor acorda pentru producatori scutiri si reduceri totale in valoare de peste 20% din investiile totale de acolo.

Prin marirea capacitatii de producere din Serbia, se pare ca acolo va fi centrul major de productie pentru aparatele frigorifice (combine frigorifice, frigidere si lazi frigorifice) al slovenilor. In acest moment sunt produse anual intre 400.000 si 500.000 aparate frigorifice in oraselul sarb, iar cu noile investitii se va dubla capacitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *