Combina Frigorifica Hansa FK318.3, Clasa A+

Daca ai o familie mai mare si vrei o combina frigorifica incapatoare, dar cat mai simpla si cat mai putin costisitoare, Hansa FK318.3 e o solutie buna, mai ales ca e la un pret mic pentru un astfel de aparat (verifica aici pret actualizat). Chiar daca nu-i de la un producator renumit in domeniu la noi in tara, acest model de combina frigorifica merita pentru ca dispune de o organizare interioara buna, cu suficient spatiu, promite un consum redus si alte cateva lucruri utile, care o fac sa se plaseze pe un loc apropiat de celelalte combine frigorifice mai cunoscute existente pe piata.

Organizare interioara buna, clasa de eficienta energetica A+, consum redus

Combina frigorifica Hansa FK318.3 are o clasa de eficienta energetica excelenta A+, care asigura un consum redus de curent electric si economie. De exemplu, consumul energetic anual este de 242 kWh, iar pe oră consumă doar 0.66 kWh, conform mediilor producatorului.

Sta bine si in ceea ce priveste capacitatea, cu un volum total de 252 litri, dintre care 188 litri apartin frigiderului, iar 64 litri congelatorului. Si organizarea interioara e una buna. Frigiderul dispune de 4 rafturi din sticla securizata, reglabile pe inaltime si usor de curatat si intretinut. De altfel, sticla securizata e mult mai sigura in cazul in care se varsa accidental lichide in interior, intrucat nu se vor scurge pana la un nivel inferior. Nu lipseste nici compartimentul special pentru fructe si legume. Usa interioara a frigiderului prezinta si ea alte 4 rafturi, dintre care doua, si mai ales ultimul de jos, este mai inalt, pentru plasarea sticlelor si cutiilor mai mari si mai inalte. Raftul superior prezinta si obisnuitul suport pentru oua.

Combina frigorifica Hansa FK318.3 interior

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze si specificatii tehnice complete aici[/box]

Control mecanic al temperaturii

Congelatorul prezinta 3 compartimente incapatoare, dintre care unul – ultimul de jos – e ceva mai mare. Capacitatea sa de congelare nu e excelenta, insa e O.K., avand in vedere ca e o combina frigorifica obisnuita, care nu se remarca prin tehnologii avansate si inedite; congeleaza, asadar, cca. 3 kg pe zi, cam precum congelatorul unui frigider.

Hansa FK318.3 nu dispune de sistem de racire No Frost sau de vreun inlocuitor, ceea ce inseamna ca va trebui sa il decongelezi manual periodic, cam o data pe an cel putin.

Design simplu

Ca design, este extrem de simpla. De culoare alba, obisnuita, in linii drepte, se potriveste in orice tip de bucatarie, moderna sau mai traditionala. E destul de mare, avand dimensiuni obisnuite pentru un astfel de aparat frigorific; masoara 181.6 cm in inaltime, 54.5 cm in latime si 57 cm in adancime. Cantareste 56 kg. In plus, castiga spatiu si prin faptul ca are usi reversibile, cu deschidere standard pe partea dreapta, dar putand oricand schimba directia de deschidere (pe stanga). Totodata, cablul de alimentare la curent este suficient de lung – masoara 1.9 metri. Manerele usilor sunt verticale.

Cu o clasa climatica ST si un agent de racire R600a, combina frigorifica Hansa FK318.3 are o autonomie buna, rezistand fara curent electric pana la 18 ore. Este silentioasa, cu un nivel de zgomot de 42 dB.

Concluzii si o alternativa mai buna

Hansa FK318.3 este o combina frigorifica care ofera destul de multe, avand in vedere pretul mic. Are o clasa de eficienta energetica buna, cu economie la curent electric si dispune de o organizare interioara buna, astfel incat sa iti pastrezi proaspete si in conditii bune cam orice tip de alimente. Chiar daca nu are No Frost sau Multiflow, merita, la un asemenea pret.

Daca vrei ceva mai avansat insa poti opta pentru combina frigorifica Beko DBKEN326X+, cu o clasa de eficienta energetica identica, A+, un design mult mai modern in opinia noastra, de culoarea inoxului si, mai ales, cu sistem de racire No Frost si Multiflow, insa si diferenta de prest este mare intre cele doua produse, combina de la Beko costa cam cu 5-600 lei mai mult.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *