Aparat de aer conditionat Heinner HACCH-1200

Așa cum spuneam în articolul cu recomandări pentru aparate de aer condiționat, producătorii au tendința spre a schimba aceste aparate în fiecare an, pentru că tehnologiile avansează iar costurile de producție variază destul de mult și atunci se preferă realizarea de aparate mai avansate, în timp. Spre exemplu, anul acesta a venit rândul lui Heinner HACCH-1200, după ce anul trecut acest producător se lăuda cu un alt model.

Prețul pentru acest model a crescut un pic fata de anul trecut însă noul aparat de aer condiționat Heinner prezintă câteva avantaje interesante, mai ales pe partea de funcționalități. Aparatul se poate cumpăra de la eMAG sau de la Flanco, ambele magazine asigură livrarea gratuită direct acasă la tine.

Suplimentar prețului de achiziție, trebuie să aveți în vedere faptul că nu este asigurat montajul aparatului, ceva deja obișnuit pentru toate aparatele de aer condiționat vândute în România. Montajul pentru acest AC Heinner costă însă și anume 265 lei (cu TVA inclus) și cuprinde și kit-ul de instalare și un traseu frigo de până la 3 metri liniari. Recomand să cumpărați aparatul de aer condiționat cât mai repede și o dată ce ați trimis comanda online pentru produs deja să vă faceți programare pentru montaj, în lunile de vară mai ales când e caniculă durează câteva zile până se montează AC-urile.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici

Specificații și Funcții Heinner HACCH-1200

Aparatul de aer condiționat Heinner HACCH-1200 are o putere de răcire de 12000 BTU, ceea ce îl face foarte potrivit pentru un spațiu de răcire de aproximativ de până în 50 metri pătrați, adică în general cât pentru un apartament de două camere. Pentru un apartament cu 3 camere recomand să cumpărați încă un aparat de aer condiționat de 9000 BTU sau un aparat de aer condiționat de 18.000 BTU.

Acest aparat de climatizare are atât funcția de răcire cât și cea de încălzire, fiind astfel potrivit și pentru zilele târzii de toamnă când vremea e deja răcoroasă însă nu s-a dat drumul încă la încălzirea centralizată de la RADET sau de alte centrale de oraș sau cartier. Tot în avantajul încălzirii vine și funcția de dezghețare automată.

Pe lângă funcția de încălzire și dezghețare, acest AC mai are câteva funcții interesante și anume dezumidificare, auto restart în caz de avarie la sursa de curent (dacă se întrerupe alimentarea cu energie electrică) și încă două funcții pe care le apreciez foarte mult la acest aparate: modul night pentru o rulare mai silențioasă și modulul de timer. Timer-ul personal îl folosesc ca aparatul de aer condiționat să pornească cu câteva zeci de minute înainte de a ajunge acasă de la muncă și să intru direct acasă într-un spațiu climatizat și plăcut împrospătat sau pentru a-l opri după ce am adormit sau la o oră mai târzie când deja și afară temperatura scade.

Un avantaj foarte bun pentru acest Heinner este că are un consum redus de curent electric, fiind încadrat în clasa de eficiență energetică A. Desigur, acest aparat nu are funcția de inverter însă pe moment aceste aparate dotate cu funcția inverter sunt destul de scumpe, sperăm că în 1-2 ani să mai scadă prețul lor. Așa că, momentan rămânem pe AC-urile clasice 🙂

Desgin-ul aparatului este plăcut, are un mic afisaj LED prin care se afișează setarea curentă și temperatura la care dorești să ajungi. Telecomanda are și ea afisaj pentru o programare extrem de intuitivă.

Util

Lista firme autorizate pentru instalarea aparatelor de aer condiționat Heinner: aici și manualul de utilizare pentru Heinner HACCH-1200 aici.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *