Aragaz Heinner HFSC-50SW, alimentare Gaz, 4 Arzatoare

În caz că aragazul tău a dat chix sau nu mai merge bine, te-a luat pe nepregătite și trebuie să îl schimbi urgent, însă nu dispui de prea mulți bani pentru asta, poți arunca o privire asupra modelului Heinner HFSC-50SW, la un preț mic (verifică aici preț actualizat). E un model destul de clasic. Bine, la prețul acesta nici nu te aștepta să facă nu știu ce minuni, dar e un raport specificatii-preț mai mult decât potrivit.

Alimentare obișnuită, pe bază de gaz, fără aprindere electrică

Cu alimentare pe bază de gaz, tradițional, aragazul Heinner HFSC-50SW vine cu o plită obișnuită, dar cu 4 ochiuri arzătoare (unul mare, două medii – normale și unul mai mic), un număr care îți va fi de mare folos, mai ales când vrei să prepari mai multe tipuri de mâncare deodată. Aceste arzătoare sunt protejate de 2 grătare metalice din fontă neagră, utile și pentru a oferi stabilitate cratițelor când gătești. Plita dispune de un capac metalic, pentru a fi acoperită când nu se folosește. Aragazul prezintă siguranță împotriva scurgerilor de gaze atât la nivel plitei, cât și al cuptorului. Nu dispune de aprindere electrică…așadar este un aragaz destul de clasic.

Aragaz Heinner HFSC-50SW, Gaz, 4 Arzatoare

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Dimensiuni și design obișnuite, de aragaz „tradițional”

Panoul de control al aragazului este simplu de folosit, cu cinci butoane obișnuite: unul pentru aprinderea și reglarea temperaturii cuptorului și celelalte pentru aprinderea și manevrarea intensității flăcării celor patru arzătoare: minim, mediu, maxim. Cuptorul vine cu o tavă obișnuită, emailată și un grătar metalic din inox, reglabil pe trei nivele. 

Nu are alte funcții interesante (cum este, de exemplu, la aragazurile Zanussi funcția pentru pizza) sau mai știu eu ce tehnologii avansate, care oricum nu se știe cât de ajută și ar mai costa și în plus. 

De culoare albă, cu un aspect „tradițional”, cum ne-am obișnuit cu designul aragazului bunicii, are dimensiunile obișnuite ale unui astfel de aparat: 85 cm în înălțime și 50 cm în lățime și în adâncime. Va ocupa destul de puțin spațiu, având o lățime atât de mică. Mânerul cuptorului este alb, ergonomic, iar sticla ușii, închisă la culoare (fumurie), este de calitate superioară destul de groasă și de rezistentă, chiar dacă nu e din vitroceramică, precum la alte aragazuri avansate.

Concluzii și o alternativă mai avansată

Un aragaz simplu, dar ieftin, cu specificații de bază, Heinner HFSC-50SW este aparatul de gătit potrivit pentru cei care vor strictul necesar, fără funcții suplimentare costisitoare. Prețul e un mare atu, iar la acest preț ai destule beneficii (unul ar fi că dispune de 4 ochiuri arzătoare – de fapt, nu știu dacă mai există pe piață aragazuri cu mai puțin de 4 ochiuri). Dacă nici înainte nu ai avut un aragaz foarte avansat și vrei să rămâi în linia aceasta, cu lucruri simple, dar la care să poți găti și mâncăruri la cuptor, Heinner HFSC-50SW poate merita. E o soluție de moment numai bună, mai ales dacă ești strâmtorat de bani și aragazul vechi nu mai face față. 
Dacă totuși cauți ceva mai avansat, ai putea încerca modelul Indesit KN3G21SW, ceva mai scump, dar tot convenabil, cu ceva mai multe funcții și accesorii care la un moment dat îți vor fi probabil de folos: Grill, Rotisor, aprindere electrică etc.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *