Hotpoint E4DYAAXC – Combină frigorifică de capacitate mare și tehnologie no frost

Dacă ești între a alege o combină frigorifică clasică și una de tip side-by-side și nu reușești efectiv să te hotărăști, ai putea căuta variante care combină ambele lucruri. 

Hotpoint E4DYAAXC este o combină frigorifică cu deschidere dublă a ușilor de tip fereastră și are și două compartimente pentru congelator. În plus, are dimensiuni mari, ceea ce oferă o capacitate de stocare impresionantă – de 470 litri.
Sigur, o combină frigorifică uriașă va avea un preț mare, dar comparat cu funcționalitățile, această combină frigorifică modernă și de calitate de la Hotpoint are un preț echilibrat – verifică aici preț actualizat.

Design elegant superb

Hotpoint E4DYAAXC se remarcă în primul rând printr-un design elegant absolut superb. În partea superioară ai parte de două uși cu deschidere de tip fereastră, cu un mâner mare aplicat, care va ajuta la deschiderea facilă a unității de frigider.
Pe ușa din partea dreaptă ai parte și de un panou de comandă care te ajută să afli informații despre programul aparatului frigorific printr-o modalitate modernă.

Și partea inferioară are o compartimentare interesantă – ai parte de două unități de congelare, excelentă pentru a separa alimentele între ele, de exemplu poți să pui carnea într-un compartiment, iar legumele și alte alimente congelate în partea inferioară. Astfel Hotpoint E4DYAAXC îți oferă un plus de organizare, dar și de eleganță. Dacă pentru frigider deschiderea era verticală, la congelator ai parte de o deschidere verticală.

Capacitate uriașă de depozitare

Pentru o combină frigorifică capacitatea de depozitare de multe ori se limitează undeva până în vreo 350 litri, dar această combină frigorifică de la Hotpoint se bucură de o capacitate totală de 470 litri, foarte impresionant. Mai mult au doar combinele frigorifice side by side.

Capacitatea netă este împărțită în 292 litri pentru unitatea de frigider și 110 litri net pentru congelator. Să spunem că, totuși, la congelator capacitatea de depozitare putea să fie ușor mai mare.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Compartimentarea este punctul forte pentru această combină frigorifică Hotpoint

Dacă cumperi această combină frigorifică, cu siguranță o vei cumpăra pentru compartimentarea care ți se pare inteligentă. Sigur, arată și bine, dar în primul rând ne gândim la funcționalitate.

Deschiderea ușilor pe din două oferă foarte multă flexibilitate pentru momentele în care ai nevoie de acces rapid la alimente. Desigur, și în mijlocul nopții, când te trezești că parcă ai mânca ceva și faci window shopping uitându-te la ușa deschisă a frigiderului, dar în cele din urmă îți spui în sine că este totuși prea târziu pentru a mai mânca ceva.

Revenind la compartimentarea interioară a unității de frigider de la această combină frigorifică Hotpoint, imaginile ne oferă o priveliște spre două etaje cu rafturi, din care una în partea inferioară de tip fresh box și încă două compartimente un etaj mai sus care permit flexibilitate. Personal evit să pun legumele lângă fructe, așadar o compartimentare dublă mă ajută.
Mergând mai sus, descoperim trei rafturi ajustabile pe înălțime, bune pentru a plasa tot felul de alimente.
Avem chiar și un suport pentru două sticle de vin, care se așează peste raft. Personal aș pune vinul eventual pe rafturile de ușă, mi se pare că suportul pentru vin ia cam mult spațiu. Dar în realitate depinde de cât de mult vei încărca frigiderul.

Ușile frigiderului sunt pline de rafturi, ceea ce va ajuta plasarea sticlelor reci de apă pentru vară, a sucurilor, cutiilor de lapte sau a borcanelor cu castraveciori sau masline. Ai câte trei rafturi pe fiecare ușă a frigiderului de la Hotpoint E4DYAAXC.

Despre compartimentarea congelatorului nu pot să scriu mare lucru, decât că este compusă din două uși și pare să aibă un tip de depozitare cam ca la lăzile frigorifice.

Tehnologie de răcire No Frost

Un alt lucru foarte important de menționat este că această combină frigorifică de la Hotpoint vine și cu tehnologie de răcire No Frost, ceea ce împiedică formarea gheții, astfel că nu este necesară dezghețarea atât de deasă pentru a igieniza compartimentele interioare. 

De asemenea, pentru un plus de economie la consumul de electricitate, Hotpoint E4DYAAXC vine cu funcția mod de vacanță, care oprește unitatea de frigider pe perioada concediului și lasă pornit doar congelatorul. Funcția este extrem de utilă și pentru momentele în care frigiderul este gol și sunteți plecați o perioadă.
Și dacă tot vorbim de energie și economii la factura de curent, trebuie spus că această combină frigorifică este de clasa A+, fiind una economică. Consumul de electricitate anual dat de către producător este dat undeva la 377 kWh, adică asta ar aduce vreo 100-150 lei în plus anual la factura de electricitate, în funcție de tipul de abonament pe care îl ai la electricitate și alte considerente.

Printre celelalte tehnologii sau funcționalități mai trebuie menționată funcționalitatea de super congelare, Hotpoint E4DYAAXC având o capacitate de congelare de 9 kg/24 ore. Este mai puțin decât la anumite modele, dar totuși e o valoare medie, și să fim serioși – în câte zile congelezi mai mult de 9 kilograme într-un an?

Nivelul de zgomot este de 42 decibeli, un nivel de zgomot caracteristic combinelor frigorifice care au funcția no frost, ușor mai zgomotoase decât cele fără această tehnologie. Este și firesc, având în vedere că avem parte de încă un sistem.

Un lucru la care va trebui să fiți super-atenți este dimensiunea acestei combine frigorifice – pentru că este mare, având dimensiunile de  195.5 x 70 x 76. Măsurați cu atenție să fiți siguri că încape pe ușă sau că îl puteți depozita acolo unde vă doriți, pentru a evita o dezamăgire când sunteți cu produsul în fața ușii și nu vrea să intre. 

Capacitatea de stocare a combinei frigorifice este uriașă, dar dacă simți că dorești ceva mai mare, te-ai putea îndrepta spre două modele de combine frigorifice mai încăpătoare și care au deschidere de tip side by side: Beko GN163022S (verifică preț actualizat) sau Haier HRF-521DS6 (verifică aici preț actualizat).

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *