Hotpoint ECOSD 109 S cu Design pe Argintiu

Pentru mine masinile de spalat din gama Hotpoint Ariston pentru multa vreme au insemnat acele masini de spalat cu o deschidere foarte frumoasa, evident cu unele mici exceptii masinile de spalat la care se deschide usa cu tot cu panoul de comanda (in general gama Aqualtis). Totusi un model cu un look foarte frumos gratie culoraturii pe argintiu si a panoului de comanda bogat in optiuni, display LED generos complet (adica afiseaza si litere, nu doar cifre) si cromotacii interesante este modelul Hotpoint ECOSD 109 S, o masina de spalat cu incarcare frontala si o capacitate de incarcare nu foarte mare, insa cu rezultate remarcabile la spalat. Are un pret putin mai maricel decat alte modele din aceeasi clasa – spre 1600 lei (verifica aici pret actualizat) insa calitatea constructiei si a spalarii este pe masura banutilor in plus oferiti.

Hotpoint ECOSD 109 S este un aparat micut, de familie mica si cu nu extraordinar de multe rufe de spalat, avand o capacitate de incarcare de doar 5 kilograme, insa si cu dimensiuni usor mai reduse fata de standardul pe adancime. Este oarecum similar cu modelul pe alb ECOSF 109, care intr-adevar are un pret mai mic, dar un design foarte comun.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Astfel, dimensiunea masinii de spalat este de 85 cm inaltime ca toate modelele, lungime 59.5 centimetri si o adancime de 51.9 cm, ceea ce face ca masina sa intre chiar si pe usile mai mici de baie, nefiind astfel nevoie de alegerea unui compromis calitativ cum sunt masinile de spalat cu incarcare verticala.

Hotpoint ECOSD 109 S se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, avand un consum mic de curent, clasa de eficienta la spalare A insa la centrifugare este putin mai in urma, obtinand chiar la 1000 rpm clasa de eficienta C, insa drept este ca majoritatea masinilor de spalat de aceasta dimensiune cam sunt in aceasta clasa.

Tabel Programe Masina Spalat Hotpoint

Consumul de curent este undeva spre 0.89 kWh la un program standard bumbac la 60’C iar la 40’C este de doar 0.516 kWh cu incarcare 75%. Are un nivel energetic destul de bun astfel incat factura la curent sa nu fie o bataie de cap cand bagi aparatul in priza.

Tamburul are un volum total de 40 litri, iar deschiderea se face pana spre 160 grade, de la dreapta spre stanga – un detaliu important pentru comoditate, fiind usor diferit fata de majoritatea electrocasnicelor de acest gen care au deschiderea spre dreapta.

Aparatul este destul de silentios, avand un nivel de zgomot la spalare foarte mic, de doar 54 decibeli iar la centrifugare scoate maxim 71 decibeli. Totusi, principalul avantaj pe aceasta parte este ca Hotpoint ECOSD 109 S nu vibreaza si nu scoate zgomote ciudate sau fortate, etansarea si stabilirea centrului de greutate fiind foarte bine realizata.

Deschiderea compartimentului pentru detergenti este extrem de comoda, se trage de el si se deschide spre lateral, unde compartimentele pentru detergenti sunt extrem de bine realizate si fara a fi prea mari pentru a pune prea mult detergent inutil in aparat.

ECOSD 109 S are toate programele obisnuite de spalare, insa mai amintesc si programul de spalare lana prin balans (certificat WoolMark Platinum), functia de Super Wash intensiva, programul rapid, programul de spalare a hainelor pentru copii mici (ciclu Baby), programul consum redus si cel pentru a calca hainele usor. De asemenea, dispune de programare intarziata si sisteme de siguranta impotriva utilizarii de copii, protectia impotriva inundatiilor si de asemenea are un sistem de reglare a consumului in functie de cantitatea de rufe puse la spalat, pe care o detecteaza automat.

Cum spuneam inca de la inceput, chiar daca aparatul poate avea un pret descurajator cand vezi modele similare de la Beko sau Samsung usor mai ieftine, insa calitatea constructiei e diferita. E drept ca Beko are avantajul unui centru de service puternic, insa probleme cu acest Hotpoint nu trebuie sa aveti pentru ca fabricile in care se construiesc aceste aparate sunt foarte moderne si beneficiaza de tehnologia britanicilor de la Hotpoint, care cel putin in Anglia au un renume foarte bun, desigur – alaturi de Miele.

In caz ca va intereseaza mai in detaliu aparatul, manualul de descarcare se descarca de aici, iar fisa produsului cu testele energetice este aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *