Masina de spalat rufe Hotpoint WMSF 622, tip Slim, 6 kg, Clasa A++

De când au apărut, mașinile de spălat rufe de la Hotpoint s-au numărat printre preferințele mele în acest sector. Vin cu o serie de tehnologii originale și inovatoare, sunt fiabile și au un raport specificații-preț pe care îl consider chiar bun. Cum e și acest model Hotpoint WMSF 622, care, pentru ce oferă, are un preț foarte convenabil (verifică aici preț actualizat).

Specificații de bază bune: capacitate de încărcare 6 kg; viteză centrifugare 1200 rotații/minut; clasa de eficiență energetică A++

Hotpoint WMSF 622 este o mașină de spălat rufe obișnuită, cu încărcare frontală, însă cu o capacitate de încărcare un pic peste standardul de 5 kilograme, mai exact de 6 kg, ceea ce o face extrem de utilă celor cu familie, care au multe rufe de spălat deodată și pot rezolva dintr-o singură încărcătură. La un asemenea volum, are și o viteză de centrifugare bună, care poate atinge până la 1200 de rotații pe minut – e foarte mare chiar această valoare, în raport cu capacitatea de încărcare maximă. Stă excelent și în ceea ce privește clasa de eficiență energetică, cu mai multe plusuri: A++, ceea ce înseamnă un consum mai redus de energie electrică, dar și apă.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

16 programe variate, utile și economice

În rest, această mașină de spălat rufe stă bine și la programele de spălare – 16 la număr, variate și pliate pe cerințele diverse ale rufelor tale: program de prespălare, program special pentru rufe din lână cu certificare Woolmark Platinium Care, program Daily Wash – obișnuit, pentru reîmprospătarea rufelor purtate doar de câteva ori, care nu sunt foarte murdare; program special Anty Allergy pentru persoanele alergice sau pentru bolnavi, bătrâni, copii, bebeluși, care de regulă sunt mai sensibili la alergeni și substanțe chimice din soluțiile de curățare și din detergenți; program special Anti Pată, program Eco, pentru încă un plus de economie; program special pentru rufe albe, pentru a menține strălucirea rufelor albe și pentru a le face imaculate; posibilitatea de programare întârziată etc.

Masina de spalat rufe Hotpoint WMSF 622 Slim

Program special antialergii

Programul de spălare Anti Allergy, pentru rufe antialergice, este construit special pentru a spăla în  două etape de încălzire a apei, inițial, la începutul spălării, și se bazează pe menținerea constantă a temperaturii apei la 60° C, astfel încât să poată elimina polenul și acarienii sau alte bacterii sau particule de praf și mizerii care pot dăuna persoanelor sensibile sau alergice. În cadrul acestui ciclu de spălare, mașina de spălat utilizează mai multă apă pentru a putea dizolva mai bine detergentul și a anihila alți alergeni. Presupune cinci etape de clătire (cu 3 în plus față de ciclurile standard) pentru a se asigura că în rufele tale nu se mai găsește niciun fel de alergeni sau substanțe chimice iritante.

Program pentru pete dificile

Ciclul de spălare Antipete poate elimina până la 20 de tipuri diferite de pete dificile, fără a fi nevoie să speli la temperaturi înalte rufele, riscând astfel să-și piardă din intensitatea culorilor și să devină aspre. Datorită unei biofaze speciale de spălare la temperaturi de 40 ° C, prin mișcări speciale ale tamburului, mașina de spălat Hotpoint WMSF 622 îți asigură rufe curate, fără pete dificile, fără efort mare pentru a le elimina și, mai ales, fără detergenți și soluții de curățare costisitoare.

Program dedicat rufelor albe

Programul special de spălare pentru rufe albe menține albul strălucitor al rufelor tale chiar și după mai multe spălări; hainele tale nu se vor mai îngălbeni sau deveni gri. Mișcările mecanice ale tamburului și menținerea constantă a temperaturii la 60°C pe toata durata spălării principale, precum și utilizarea unei cantități mai mari de apă în etapa finală a ciclului asigură eficiența acestui ciclu de spălare. Murdăria și reziduurile sunt eliminate total, asigurându-se un alb luminos timp îndelungat.

Alte sisteme și tehnologii

Pe lângă aceste numeroase utile programe, această mașină de spălat rufe mai beneficiază și de o serie diversă de sisteme, funcții și tehnologii avansate, printre care: sistem de detectare automată a cantității; funcția Eco Tech; funcția specială Super Wash; sistem OverFlow de protecție în caz de inundație; sistem de siguranță împotriva copiilor.

Sistem de ajustare a consumului în funcție de cantitatea de rufe

Tehnologia avansată Ecotech este deosebit de benefică, din nou, datorită economisirii energiei electrice, dar, în același timp, fără a face compromisuri privind rezultatele obținute. Datorită ei, mașina de spălat rufe Hotpoint WMSF 622 a primit  clasa energetică excelentă A++. Acest lucru înseamnă ca mașina ta de spălat va fi eficientă atât împotriva murdăriei, cât și în ceea ce privește impactul redus asupra mediului înconjurător. E, așadar, prietenoasă atât cu tine, cât și cu natura.

Dimensiuni de mașină de spălat Slim (îngustă)

De tip Slim (îngustă), această mașină de spălat rufe câștigă și spațiul în locuința ta. Măsoară 85 cm în înălțime, 59.5 cm în lățime și 42.5 cm în adâncime. Cântărește 60.8 kg. Tamburul are un volum de 40 litri, iar ușa hubloului are o deschidere de 150 grade. Ușa are un mâner ergonomic, pentru o deschidere facilă. Albă, ca design, Hotpoint WMSF 622 arată destul de modern; dispune de un panou de control ușor de folosit, are un buton selector pentru viteza de centrifugare și altul pentru setarea temperaturii, pe lângă cele de setare a ciclului de spălare. Panoul de control prezintă un ecran mediu, tip LCD, care afișează informații legate de temperatura selectată sau de programul de spălare setat: timp rămas, etapa de spălare a programului aflat în desfășurare etc.

Concluzii

Dincolo de specificațiile de bază (capacitatea de încărcare de 6 kg, viteza de centrifugare de 1200 de rotații/minut, clasa de eficiență energetică A++), Hotpoint WMSF 622 este o mașină de spălat rufe eficientă, cu 16 programe variate, sisteme și funcții utile care promit plusuri de economie, costuri reduse la factura de curent electric și la apă. În plus, este de tip Slim (îngustă), asigurându-și și locul în casă, fără să ocupe prea mult spațiu.

Alternativă similară, de la același producător

Un model similar, de la același brand producător, ar fi Hotpoint WMSF601, tot de 6 kg, dar cu o viteză de centrifugare mai mică, de până la 1000 de rotații/minut. Are și o clasă de eficiență energetică cu valoare mai mică, dar tot foarte bună: A+. E ceva mai scumpă, dar are unele tehnologii și sisteme specifice  în plus, de mare folos: tehnologia Auto Clean, cu autocurățare a pieselor componente a mașinii de spălat, pentru a prelungi viața acesteia; sistem inteligent de dozare a detergentului cu dozator Easy Dose, pentru economie și la detergent.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *