Masina de Spalat Rufe Hotpoint WMSF601, Slim, Clasa A+

Mașinile de spălat rufe de la Hotpoint sunt relativ recente pe piață, însă tehnologiile inovatoare și funcțiile speciale de care dispun, din ce în ce mai reînnoite, fac din aceste aparate unele care pot fi de calitate, durabile, pe termen lung, care să fie aliați de nădejde mult timp de acum încolo. Prețurile lor variază cam în același mod ca și la celelalte branduri producătoare de mașini de spălat, mai renumite: unele avansate sunt mai scumpe, altele – mai simple, dar și ele cu sisteme inteligente, sunt mai accesibile ca preț. La un preț convenabil (verifică aici preț actualizat) pentru ce oferă, este și mașina de spălat rufe Hotpoint WMSF601.

Capacitate de încărcare de 6 kg și viteză de centrifugare în raport bun: 1000 rotații/minut

Hotpoint WMSF601 este o mașină de spălat rufe cu încărcare obișnuită, frontală. Ceea ce mi se pare un plus de luat în seamă la ea este faptul că are o capacitate de încărcare peste limita obișnuită – de până la 6 kg (majoritatea masinilor de spalat populare au 5 kg capacitate incarcare), iar viteza de centrifugare, care atinge maxim 1000 de rotații pe minut mi se pare destul de potrivită pentru un asemenea volum de haine. La o asemenea capacitate de încărcare, nu cred că ar trebui să aibă 1200 de rotații pe minut sau chiar mai mult, pentru că nu are nevoie; poate ar fi O.K., într-adevăr, la un volum de rufe mult mai mare. În orice caz, o viteză de centrifugare mare îți recomand să o folosești doar pentru rufe și țesături groase sau cele de tipul pilotelor, păturilor etc., care necesită stoarcere intensă. Altfel, riști să îți deterioreze hainele.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Masina de spalat rufe Hotpoint WMSF601

Clasa de eficiență energetică A+, cu un consum redus de resurse; programe variate cu certificări

Deși are valori mari în ceea ce privește principalele caracteristici de spălare – mă rog, mari în sensul că peste standard – această mașină de spălat rufe promite un consum destul de redus de resurse principale: apă, curent electric. Și nu are cum să-ți promită altfel având în vedere că a fost încadrată în clasa de eficiență energetică A+ și o clasă de eficiență la spălare A. Aceste calificative se traduc în costuri mai mici la factura de curent electric și la apă.
Cu toate acestea, mașina de spălat rufe Hotpoint WMSF601 nu face compromisuri în ceea ce privește rezultatele; acestea vor fi peste așteptări de fiecare dată. Acest lucru este posibil datorită programelor numeroase de care dispune, care au obținut deja diverse certificări în domeniu: program rapid, de 30 de minute; program special pentru rufe albe; program special antipete; program antialergic cu sistem patentat propriu Hotpoint și cu multiple certificări; program special Baby – pentru spălarea articolelor bebelușilor; ciclu de spălare Woolmark Platinum Care, pentru protejarea rufelor din lână; program pentru țesături din bumbac; program pentru rufe sintetice; program special pentru rufe delicate; ciclul Action, cu spălare personalizată pe niveluri (normal, intensiv sau delicat); posibilitatea de programare întârziată.

Program special pentru rufe albe

Programul special pentru rufe și articole albe asigură țesăturilor de acest tip o îngrijire mai atentă, împiedicând îngălbenirea lor, chiar și după mai multe spălări. Acest lucru este posibil și fără înălbitor sau alte produse speciale pentru albire sau protejarea materialelor de culoare albă, datorită unui sistem inteligent marca Hotpoint: combinația perfectă dintre eficiența mișcărilor mecanice ale unui tambur bine gândit, alături de spălarea la o temperatură constantă, care se menține la 60°C pe toată durata spălării principale, precum și utilizarea unei cantități mari de apă în etapa finală a ciclului, care asigură eliminarea totală a murdăriei și reziduurilor și care poate oferi un alb luminos pentru mult timp. Rezultatele te vor surprinde și, de acum, vei putea purta mai des rufe albe, fără grija că se vor putea îngălbeni în timp, ori își vor pierde strălucirea, ori, pur și simplu de la folosirea unor soluții prea puternice de albire, se vor deteriora.

Ciclu de spălare pentru pete diverse

Ciclul de spălare cu tratament antipete reprezintă o altă inovație pentru care Hotpoint WMSF601 merită achiziția – în primul rând, datorită eficienței, în al doilea rând pentru că presupune reducerea consumului de detergent, dar implică unele costuri reduse și la alte resurse.
Unele pete au nevoie de temperaturi ridicate pentru a fi eliminate, însă astfel culorile și-ar putea pierde intensitatea. Cu ciclul special antipete, nu este necesară spălarea la temperaturi ridicate  pentru a elimina eficient peste 20 de tipuri diferite de pete, printre care cele de fructe, sânge, ciocolată, iarbă, chiar și marker. Mișcările tamburului, în bio-faza inițială specială la 40°C, care îndepărtează petele enzimatice, precum și în faza ulterioară, la 43°C, în timpul căreia temperatura este menținută constantă, asigură îndepărtarea tuturor petelor, fără pretratare cu soluții speciale.

Program delicat antialergii, cu mai multe cicluri de clătire specială

Programul special antialergic Hotpoint a obținut certificarea din partea Fundației britanice de alergologie, care confirmă reducerea efectivă a polenului și acarienilor de pe țesăturile tratate cu ajutorul ciclului antialergic. Aprobarea primită atestă faptul că mașina de spălat Hotpoint WMSF601 a fost testată științific, iar rezultatele ei au fost măsurate și comparate. Ciclul antialergic se bazează pe două etape de încălzire a apei la începutul spălării și pe menținerea constantă a temperaturii la 60°, pentru a elimina polenul și acarienii. Ciclul utilizează o cantitate mai mare de apă pentru a dizolva mai bine detergentul și prevede cinci etape de clătire – cu trei în plus față de ciclurile standard (clătire antialergică; extra clătire; clătire pentru piele sensibilă) – pentru îndepărtarea principalilor alergeni, cum ar fi acarienii și polenul de pe fibre și țesături.

Clătirea antialergică, combinată cu programul de spălare, asigură, la sfârșitul ciclului, rufe complet lipsite de detergent și de principalii alergeni, pentru a elimina polenul și acarienii. Poți selecta inclusiv numărul de clătiri în plus pe care le doriți, alegând între cele 3 niveluri diferite: extra clătire (la sfârșitul ciclului normal de spălare); piele sensibilă (presupune două clătiri în plus la sfârșitul ciclului, pentru a asigura protejarea completă a pielii sensibile); clătire antialergică (pentru îndepărtarea alergenilor – polen, acarieni – și a reziduurilor de detergent, cu 3 clătiri în plus la sfârșitul ciclului).

Program dedicat articolelor din lână cu certificare Woolmark Platinum Care

Programul de spălare special conceput pentru țesături din lână, cu atestare prin care a primit calificativul Woolmark Platinum Care, certificarea maximă acordată de către The Woolmark Company, pentru eficacitatea ciclului special pentru spălarea articolelor din lână. Datorită noilor caracteristici exclusive, țesăturile din lână, cașmir și alte fibre delicate sunt spălate delicat.

Ciclu de spălare Auto Clean, cu sistem de autocurățare a componentelor interne ale mașinii de spălat

Pe lângă aceste programe deosebit de utile, vine și cu o funcție specială, un ciclu de spălare Auto Clean, cu autocurățare. Acesta oferă un program de curățare a componentelor interne ale mașinii de spălat, precum garnitura, hubloul și cuva. Este un ciclu intensiv, care spală la o temperatură înaltă, de 90°C, și îndepărtează complet toate reziduurile spălărilor anterioare. La modelele dotate cu această funcție, prevede și o fază de igienizare cu abur, eliminând astfel germenii, bacteriile și mucegaiul, care, altfel, ar putea să se depună pe rufele tale. De asemenea, protejează astfel piesele mașinilor de spălat, care, de la murdărie acumulată, s-ar putea deteriora.

Design modern, ecran LCD, setări personalizate, dimensiuni de mașină Slim (îngustă)

Cu un design foarte modern, chiar dacă pare o mașină de spălat rufe obișnuită, Hotpoint WMSF601 este o mașină care va economisi nu numai resurse, ci și spațiu: este de tip Slim (îngustă), putând fi plasată în orice spațiu dorești, fără să ocupe mult loc. Măsoară 85 cm în înălțime, 59.5 cm în lățime și 43.5 cm în adâncime. Panoul de comandă este unul electronic, modern, dar simplu de folosit; prezintă un miniecran LCD, cu un display care afișează setările făcute în alegerea programelor de spălare. Tot datorită acestui panou de comandă inteligent, ai posibilitatea de a personaliza ciclurile de spălare în funcție de tipul de țesătură și de gradul de murdărie al rufelor. Astfel, se poate păstra calitatea rufelor, mai ales a celor mai delicate și se asigură obținerea unor rezultate eficiente și o curățare perfectă. Pur și simplu selectezi de la butoanele simple ciclul de spălare și tipul de spălare pe care îl dorești, în funcție de țesătura și de gradul de murdărie al rufelor. Prezintă și un buton selector de centrifugare, pe care, după cum spuneam și mai sus, o setezi ținând cont de tipul și materialul rufelor.

Compartiment inteligent pentru detergent, cu deschidere rotativă și cu dozator Easy Dose

Inovația acestei mașini de spălat se poate remarca inclusiv în ceea ce privește compartimentul pentru introducerea detergentului, care este unul inedit, rotativ, cu dozator. Compartimentul pentru detergent nu mai trebuie extras, pentru că se rotește, facilitând introducerea detergentului. Datorită despărțitorului Easy Dose pe care acest compartiment îl conține, este mai ușor de dozat cantitatea potrivită de detergent lichid.

Îmi place și că ușa tamburului este mare, facilitând introducerea în cuvă chiar și a articolelor de mai mari dimensiuni precum pilote, perne, pături etc. În plus, prezintă un mâner de deschidere ergonomic, forma mânerului fiind reproiectată pentru a-l face mai ușor de folosit/prins și pentru a-i conferi mai mare robustețe.

Concluzii

Hotpoint WMSF601 este o mașină de spălat rufe cu mai multe inovații în ceea ce privește programele de spălare, centrate pe obținerea unor rezultate mai bune privind spălarea rufelor.  Fiind și economică, de tip Slim (îngustă), cu o capacitate de încărcare de 6 kg și o clasă de eficiență energetică A+, este o mașină de spălat rufe interesantă, utilă mai ales într-o familie mai mare, cu copii.

Alternativă la fel de bună

O mașină de spălat rufe la fel de eficientă, cu specificații de bază asemănătoare, tot de la un brand bun, ar mai fi Samsung WF60F4E0N0W , care este și ea de tip Slim (îngustă), are o capacitate de încărcare tot de 6 kg, viteză de centrifugare tot de 1000 rotații/min și clasa A+. Plină și ea de tehnologii specifice inovatoare și menite să atingă performanțe maxime, Samsung WF60F4E0N0W are cam același preț cu modelul prezentat mai sus de la Hotpoint și merită la fel de mult.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *