Ikea Intra pe Piata Televizoarelor cu Uppleva

Daca pana acum aveam electrocasnice incorporabile, iata ca de astazi cei de la Ikea pe langa mobila teoretic foarte buna pe care o au la un pret optim, ne-au aratat si ca pot incerca sa intre pe alte domenii. Din punctul nostru de vedere le va fi insa dificil sa se bata cu gigantii coreeni Samsung-LG.

Televizorul Ikea se va numi Uppleva si va veni intr-o varietate de dimensiuni si formate de mobila in jurul careia este incorporata, va poseda toate cele necesare functionarii ca un echipament modern (umbla vorba ca va fi chiar Smart TV), sistem audio 2.1, blu-ray si dvd-player, toate controlabile de la o singura telecomanda. De asemenea, va beneficia de conexiuni HDMI, USB, player multimedia integrat si bineinteles conexiune la retea/internet.

Displayul va fi unul de inalta tehnologie, pe moment am aflat ca va fi LED sau OLED la variantele premium iar preturile, probabil inclusiv cu mobila in care se incorporeaza, vor porni de la aproximativ 900 dolari. Partea cea mai faina este ca televizorul nu are niciun cablu vizibil iar subwooferul este pe wireless si poate fi pozitionat oriunde in camera unde se afla televizorul.

Sertarasele cu care vine standul TV-ului permite sa mai punem si alte disponzitive inauntru iar rama acestora permite sa treaca undele infrarosii ale telecomandei, asadar daca avem de exemplu un decodor HD sau un home theater separat, cutia acestora poate fi plasata acolo, putem sa inchidem sertarul sa nu vedem echipamentul si totusi sa folosim telecomanda acestuia.

Din pacate, in Romania cel mai probabil vom intalni aceste electronice incepand cu a primavara anului viitor.

Anul acesta Ikea Uppleva va fi disponibil incepand cu iunie 2012 in Stockolm, Paris, Gdansk, Berlin, Milano iar incepand cu toamna lui 2012 in toate magazinele Ikea din Suedia, Italia, Franta, Polonia, Danemarca, Spania, Norvegia si Portugalia.

Suedezii au anuntat aparitia televizorului printr-un videoclip postat pe canalul oficial de pe Youtube al filialei din tara de origine, Suedia. De asemenea, se spune ca televizoarele vor fi fabricate in China, in colaborare cu concernul TCL Multimedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *