Imprimanta Portabila HP OfficeJet 100 CN551A

Pus in situatia de a cauta o imprimanta portabila de utilizare cat mai indelungata si autonomie foarte mare pentru agentii de vanzare ai firmei la care lucrez, consider ca cea mai buna varianta pe care am gasit-o a fost este cea color de la HP, modelul CN551A. Chiar daca are un pret destul de ridicat, de aproximativ 1200 lei (verifica pret actualizat sursa 1, sursa 2); in cazul in care activitatea curenta cere o solutie portabila in timp isi va dovedi fiabilitatea, mai ales in mediul de munca “on the go”. In alte conditii as considera aceasta solutie portabila un moft avand in vedere ca pentru acasa se preteaza mai degraba o imprimanta wireless.

Greutatea lui HP OfficeJet 100 CN551A este un pic mare, 4.5 kilograme e mult in cazul in care ai dori sa il transporti la mana mereu pentru tine, insa in masina, pe bancheta din spate nu simti greutatea, cu siguranta ­čÖé De obicei astfel de imprimante (insa cred ca sunt variante matriciale) poseda agentii de vanzare pentru tigari si alcoolice unde factura se face intr-un alt regim, functie de disponibilitatea cumparatorului. Ma rog, ideea e ca procedura este ca agentul de vanzare se intoarce la masina, face de pe un fel de POS factura si trimite prin bluetooth factura spre imprimanta.

Imprimanta color portabila HP CN551A officejet 100
Imprimanta color portabila HP CN551A officejet 100

Un alt principal criteriu cand am propus┬áaceasta solutie era data de catre autonomie, ori aceasta chiar daca nu are afisata o autonomie ca si in cazul laptopurilor aduce o imprimare de pana la 500 pagini; in mod uzual la folosirea de catre personal care mai uita imprimanta pornita/standby autonomia ajunge cam la 2-300 pagini, dar tot e suficient ca grija reincarii sa fie o data la 2-3 zile, bineinteles – in cazul in care volumul imprimarii nu e atat de mare.

Cartusele sunt relativ universale, astfel chiar daca este un aparat mai degraba business, nu platesti in plus pentru aceasta chestiune. Cartusele compatibile sunt HP 337 C9364EE si HP 338 C8765EE pentru negru respectiv 343 C8766EE si 344 C9363EE pentru color. Intre aceste modele difera numarul de pagini care se pot imprima; in general la cel mare pe negru ai 500 pagini la imprimare 7% respectiv 560 paggini la imprimare color.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Inca un criteriu cand am propus aceasta imprimanta portabila a fost ca acesta sa posede pe langa conectarea imperios necesara pe USB si conectare pe bluetooth(integrata in imprimanta, nu adaptor) atat pentru Blackberry cat si pentru altfel smartphoneuri sau laptopuri, practic citesti mailul on the go si in cazul unui contract, atasament ai imprimat direct de pe telefon foile de lucru, ceea ce este extrem de util in cazul muncii pe teren care presupune pana una alta si comunicare cu interiorul sau angajamente de luat.

HP CN551A
HP CN551A

Dimensiunea lui HP CN551A este de 348 x 175 mm pe laturi si o inaltime de 84 mm iar greutatea, cum scriam si mai sus, este destul de mare, 4.5 kilograme insa nu prea ai alternative mai usoare. Noroc ca e destul de compacta; iar avand in vedere faptul ca printeaza A4 nici nu prae putea fi mai mica de atat. Se gasesc intr-adevar alte imprimante portabile mai mici, insa acestea sunt fie pentru foto fie pentru hartii A5/B5.

HP Officejet 100

“Tava” de alimentare are o capacitate de aproximativ 50 coli, insa trebuie umpluta si golita in cazul in care “impachetezi” imprimanta. Cat despre viteza de printare, este destul de mare pentru ceva mobil, ba chiar mai mare decat la clasicele imprimante pe laser de acasa, avand o viteza de 22 ppm la printarea alb negru respectiv 18 ppm la cea color. In principiu imprimarea pe color noi nu am folosio, decat eventual headerul facturilor si documentelor interne care au sigla companiei.

Inclus in pachet HP CN551A vine cu 2 cartuse, cea pe 337 si 343, variantele mai mici care nu au de la inceput o incarcatura prea mare. De asemenea, evident ai acumulatorul litiu ion, incarcatorul, cd de pronire si instalarea pentru PC/laptop si un adaptor universal.

Un review foarte foarte profesionist si detaliat se poate citi aici.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *