In 2013 va trebui sa platim pentru continutul YouTube?

Acum cativa ani au mai tot circulat zvonuri cum ca YouTube va introduce plata pentru anumite continuturi, dar, se pare ca anul acesta canalul cel mai popular de videoclipuri a luat decizia de a oferi continut premium in schimbul unei plati.

In curand, YouTube planuieste sa se organizese pe canale de diferite subiecte (stiri, TV Shows, jocuri, muzica etc.) la care accesul se va face doar in baza platii unui abonament lunar. Aceasta constituie totodata si o strategie de a castiga importante sume de bani de la trusturi de televiziune, de exemplu.

Nu trebuie insa sa ne impacientam deocamdata, pentru ca plata pentru anumite continuturi are in vedere doar anumite canale ce vor fi create pentru astfel de scopuri… banesti. Se pare ca YouTube va colabora in acest sens cu producatori cunoscuti si importanti precum Fullscreen, Machinima si Maker Studios. Acestia vor avea ca misiune sa creeze scenarii pentru anumite emisiuni care vor fi introduse la continuturi cu plata. Dar Youtube este deschis si altor producatori, pentru punerea acestor idei in aplicare.

Salar Kamangar, CEO YouTube a mai mentionat, acum aproximativ un an, in cadrul unei conferinte, o astfel de idee si a subliniat beneficiile care ar putea fi aduse atat companiei sale, cat si anumitor televiziuni.

Deocamdata insa si in prezent aceste speculatii raman la stadiul de idei, insa sunt mult mai sigur de pus in aplicare decat oricand pana acum. In orice caz, cand se va incepe punerea in aplicatie a acestor idei, ele vor fi, pentru moment, un fel de experiment, asta pana cand se va ajunge la metoda cea mai potrivita, in functie de tipul de continut dorit a se vizualiza. Totusi, o astfel de idee ar putea sa ii incurajeze foarte mult pe creatorii de continut, care ar putea beneficia de o parte din venitul unui astfel de canal platit. Se speculeaza, de asemenea, ca pretul unui astfel de abonament ar putea varia intre 1 $ si 5 $ pe luna.

Ei, se pare ca totul se plateste… la un moment dat in viata! ­čÖé

Plata pentru vizionarea anumitor canale pe YouTube

 

[sam id=”3″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *