Incarcarea cu freon a aparatului de aer conditionat – Cand este necesara?

Sa tot fi trecut vreo 2 ani de cand mi-au remonantat aparatul de aer conditionat dupa reabilitarea blocului si de la ultima verificare a nivelului de freon din instalatia aparatului de climatizare. Atunci mi s-a spus ca este ok, nu trebuie incarcat, doar sa am grija ca filtrele acelea de deasupra conducatoarelor pe unde circula aerul sa le curat constant de praf. Inainte de asta aparatul nu a fost incarcat, asa venind de la montaj – asadar cred ca au trecut mai bine de 3 ani jumatate de cand folosim aerul conditionat fara ca el sa fi avut o incarcare.

Zilele acestea mi-am dat seama ca parca aparatul nu mai raceste “ca in zilele bune”. E drept, au fost si niste zile ceva mai calduroase, dar devine sesizabil ca indiferent ca pun la 17 grade, daca in sufragerie e OK – in trecut se racea bine si holul si inca o camera de la un singur aparat.

Asadar, am ramas cu gandul ca ar trebui reincarcat aparatul cu freon, sau poate chiar si o alta verificare. Problema e ca la o cautare pe Google nu prea gasesc firme recunoscute care sa faca aceasta operatiune si de aceea apelez la voi daca cunoasteti o firma care face acest procedeu in Bucuresti si pe cine recomandati. Posibil ca in spatele acelor site-uri sa fie niste meseriasi foarte buni, dar pana la urma nu am gasit recomandari pe acele site-uri.

Plus, pretul de 250 lei pentru incarcare si constatare nu stiu daca include inclusiv deplasarea si pe de alta parte mi se pare la prima mana scumpicica, dar parca incarcarea se face de la unitatea exterioara ceea ce va necesita o escaladare interesanta a balconului. 🙂

aparat-de-aer-conditionat

Aparatul de aer conditionat pe care l-am mostenit in apartament este un model White Westinghouse, am contactat si producatorul.

Voi ce firme de incarcare freon pentru aparatele de aer conditionat cunoasteti?

Pe de alta parte, care este perioada la care un aparat de aer conditionat ar necesita reincarcarea cu freon? Am citit ca pierderile de freon ar putea fi posibile doar daca tevile au fisuri sau imbinarea in sistem sa fie slabita, ca in rest ar trebui ca rezervele de freon sa nu se piarda, intocmai ca la frigidere.

[sam_ad id=”12″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *