Incorporabile – electrocasnicele viitorului

În ultimii ani este tot mai vizibilă tendința cumpărătorilor români de a alege electrocasnice încorporabile. Acest lucru este demonstrat de avalanșa de noi astfel de produse în oferta magazinelor cât și de promoțiile tot mai multe pentru această categorie de produse. Dacă ar fi să punem la rezumat, aproape toate electrocasnicele se pot încorpora, indiferent că vorbim de frigider, mașină de spălat rufe/vase cât și de espressoare sau cuptoare cu microunde. Realitatea însă este că cele mai de succes sunt plitele și cuptoarele încorporabile – aici este economia cea mai semnificativă de spațiu pe care o putem câștiga în bucătărie.

Avantajele încorporabilelor

Dincolo de faptul că implică o schimbare totală în bucătărie, electrocasnicele încorporabile prezintă numeroase avantaje, începând cu cele de spațiu, compartimentare mai inteligentă și o flexibilitate mai mare în a organiza spațiul după cum dorești – s-ar putea să vrei să poziționezi plita într-o anumită parte a bucătăriei iar cuptorul într-o altă parte, poate mai sus decât este în mod standard la un aragaz.

Pe lângă avantajul de spațiu și compartimentare, alegerea separată a unui cuptor de o plită înseamnă și faptul că poți jongla cu sursa de energie – plita poate fi cu alimentare pe gaz iar cuptorul să fie pe energie electrică, este știut faptul că distribuția căldurii la un cuptor electric este mai uniformă decât la un cuptor pe gaz.

Tendințe în lumea încorporabilelor

Pe lângă faptul că permit o alimentare cu sursă de energie mai variată decât avem la cuptoarele normale, încorporabilele prezintă și câteva tehnologii interesante, cum ar fi inducția, autocurățarea sau distribuția 3D a căldurii. Desigur, aceste tehnologii adaugă semnificativ la prețul total al acestor produse, însă până la urmă nu este ca și cum ți-ai schimba prea repede aceste instrumente din bucătărie astfel că merită să pui un pic deoparte înainte de a alege un model sau altul. De notat este că la o plită cu inducție în general se schimbă și articolele de menaj (tigăi, oale).

Dacă în acest moment ar fi să aleg produse încorporabile, cel mai mult mi-aș îndrepta atenția spre produsele Electrolux, Zanussi sau Hotpoint însă nu este de neglijat nici faptul că cei de la Beko și Arctic produs produse din în ce mai bune la prețuri mult inferioare celor din categoria premium.

Categorii de electrocasnice incorporabile

Desi multa lume se intreaba cam ce electrocasnice exista, raspunsul practic vine ca in practica se poate incorpora orice iar producatorii, fie ca vorbim de masini de spalat rufe, hote sau plite, incorporeaza orice. Mai demult era conceptia ca un aparat incorporabil este mai scump, insa lucrurile nu mai sunt chiar asa daca cumperi ceva mai obisnuit…desigur, daca doresti un cuptor cu microunde incorporabil, acesta este mai scump sau mai ieftin in functie de alegerea ta asupra materialelor din care este construit sau a functiilor, cu toate ca acest lucru se aplica in fapt la orice produs.

De curand am scris si noi un articol despre Tipuri de cuptoare incorporabile, o categorie aparte, pentru ca sunt multe produse si pe langa plita, cuptorul este cel mai cautat incorporabil in magazine.
Daca ar fi sa recomand un cuptor, atunci recomandarea mea ar merge spre un model electric si anume Arctic AROIC21100B  sau daca bugetul este mai mare atunci merita sa te uiti peste Beko Innova Chef OIM25901X (are display incorporat+USB!)

O alta categorie de incorporabile bine vazute si apreciate, care nu au un cost mare este reprezentat de masinile de spalat vase incorporabile. Il incorporezi direct in mobila de bucatarie, langa chiuveta si practic viata ta se simplifica, gata cu spalatul de vase manual sub jetul de apa care te frige daca vrei sa fie spalarea eficienta.  Despre masini de spalat vase am scris mai multe articole direct pentru modele dar nu am grupat pe incorporabile.

Tu ce incorporabile ai acasa si ce planuiesti sa cumperi in viitorul apropiat?

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *