Masina de spalat rufe Indesit IWSC51051CECO, tip Slim, Clasa A+

Daca nu ai o familie numeroasa, dar esti o persoana activa si o fire practica, o masina de spalat rufe obisnuita, cu specificatii de baza, dar eficienta si cu un consum redus, iti este suficient modelul  Indesit IWSC51051CECO, la un pret bun (verifica aici pret actualizat), mai ales ca are si programe variate, care sa ajute la spalarea cat mai multor tipuri de tesaturi.

Capacitate de incarcare 5 kg, clasa de eficienta A+

Indesit IWSC51051CECO este o masina de spalat rufe standard, cu incarcare frontala, cu o capacitate de incarcare de 5 kg, o viteza de centrifugare ce atinge pana la 1000 de rotatii pe minut, in raport foarte bun cu celelalte specificatii de baza. Este o masina de spalat economica, intrucat a primit clasarea de eficienta energetica A+, in timp ce clasa de eficienta la spalare este A, iar la centrifugare C. Aceste clasari asigura un consum mai redus; de exemplu, consumul mediu anual de apa oferit de producator fiind de 6763 litri, desigur, difera foarte mult in functie de utilizarea consumatorului, insa in aceste teste se iau niste valori considerate standard.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice complete aici[/box]

Masina de spalat rufe tip Slim Indesit IWSC51051CECO

16 programe utile si variate

Aceasta masina de spalat rufe vine cu un numar de 16 programe variate, printre care: program rapid de 15 minute; program pentru rufe din bumbac; program pentru articole din Jeans; program pentru rufe din lana; program pentru a face rufele usor de calcat; program special pentru consum redus de energie electrica (pentru un plus de economie); program special pentru matase si perdele sau alte articole delicate; program pentru articole Sport; posibilitatea de programare intarziata.

Ciclul de spalare Energy Saver, pentru economie in plus de energie electrica, este disponibil pentru programele Bumbac, materiale Sintetice si articole tip Jeans. Astfel, spaland cu aceasta optiune, reusesti sa economisesti pana la 70 % de curent electric, comparand cu ciclul de spalare normal (bumbac la 30 de grade Celsius). Astfel, se optimizeaza consumul de apa, dar, in acelasi timp, eficienta la spalare este una ridicata.

Programul special de spalare a articolelor tip Jeans este special conceput pentru protejarea hainelor din denim, cu care ciclul de spalare este foarte delicat, protejand culoarea blugilor, indiferent de culoare si nuanta. Totodata, rufele sunt spalate foarte bine si eficient.

Programul pentru spalare a articolelor tip Sport cuprinde trei feluri de cicluri de spalare: Sport intensiv; Sport delicat si Special Shoes, pentru a spala foarte bine orice articol din echipamentul sportiv: de la haine si accesorii textile pana la pantofii sport.

Optiunea de programare intarziata Delay Timer, cu temporizator, te ajuta sa programezi pornirea masinii tale de spalat rufe in intervalul orar in care esti disponibil(a) sa scoti rufele sau care  e convenabil din punct de vedere al timpului sau costurilor privind energia electrica.

Functii si optiuni interesante

In plus pe langa aceste programe, Indesit IWSC51051CECO prezinta si o serie de functii speciale, optiuni si sisteme cel putin la fel de utile: functia Eco Time, functia Water Balance, sistem de reglare a consumului – pentru si mai multa economie; sistem de protectie impotriva inundatiilor.

Functia speciala Eco Time reprezinta, de fapt, tehnologia proprie Indesit prin care masina de spalat rufe simte tipul de incarcatura din cuva si adapteaza consumul la greutatea rufelor din cuva; nu mai e nevoie sa astepti sa incarci la maximum cuva pentru a spala rufele, pentru ca va consuma exact atatea resurse cate sunt necesare pentru a spala eficient exact atatea cate rufe sunt in cuva, indiferent ca vorbim de 2 kg, 3 kg sau 4 kg. Speli astfel si mult mai rapid, fiind vorba de o sarcina mai mica. Poti chiar spala si sarcini mai usoare de 3 kg, care sunt usor murdare sau purtate doar o data. Aceasta functie promite un castig de timp de 30 % si apa (in combinatie cu functia Water Balance – de adaptare a consumului de apa la cantitatea de rufe din interior) si energie electrica cu pana la 40 % mai mic decat de obicei.

Aspect simplu, dimensiuni de masina tip Slim (ingusta)

Masina de spalat rufe Indesit IWSC51051CECO nu este foarte silentioasa, dar nici zgomotoasa nu poate fi considerata, avand un nivel de zgomot la centrifugare de 76 dB si la spalare – de 59 dB.

Ca design, nu se remarca prin ceva extrem de deosebit, fiind destul de clasica. E simpla, obisnuita, de culoare alba, nu prezinta ecran in panoul de comanda. Are doar un afisaj simplu cu niste lumini de tip LED. Panoul de comanda este simplu, obisnuit, cu butoane usor de activat: selector de centrifugare, buton de setare a temperaturii, buton selector rotativ pentru alegerea programelor etc. Se deosebeste insa prin faptul ca este o masina de spalat rufe de tip Slim (ingusta), castigand astfel si spatiu. Masoara 85 cm in inaltime, 59.5 cm in latime si 42 cm in adancime.

Concluzii si o alternativa similara la fel de convenabila

Pentru persoanele care nu au o familie numeroasa, nu sunt interesate de nu stiu ce tehnologii avansate si, implicit, costisitoare, masina de spalat rufe Indesit IWSC51051CECO are un raport specificatii-pret bun, este prevazuta cu o multitudine de functii si programe utile, chiar daca nu depaseste specificatiile de baza standard. Fiind ingusta (de tip Slim) si economisind cu aproape fiecare optiune cu care este dotata, nici nu mai conteaza atat de mult ca are o capacitate de incarcare de pana la 5 kg (mai ales pentru cei care nu au familie mare) si nu are functii speciale.

Daca vrei insa una ceva mai avansata, cu o capacitate de incarcare mai mare de 5 kg, te poti orienta spre varianta aproape identica, dar cu capacitate de 6 kg, la fel de convenabila – poate chiar si mai convenabila: modelul Indesit IWSD61251CECO .

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *