Masina de spalat rufe Indesit IWSD61251CECO, 6 kg, Clasa A+

In cautarea unei masini de spalat rufe cu specificatii peste standard, cu care sa faci fata cu brio si celor mai grele provocari in materie de spalare a rufelor, chiar si dintre cele mai delicate? In acelasi timp, ai vrea sa aiba si un pret bun? Recomand masina de spalat rufe Indesit IWSD61251CECO, la un pret foarte convenabil (verifica aici pret actualizat) in ceea ce priveste caracteristicile cu care acesta se lauda.

Capacitate de incarcare de 6 kg, viteza de centrifugare 1200 rotatii/minut

Masina de spalat rufe cu incarcare frontala, ca majoritatea, modelul Indesit IWSD61251CECO are o capacitate de incarcare peste standard, de pana la 6 kg. La aceasta se adauga o viteza de centrifugare de pana la 1200 de rotatii pe minut, ceea ce reprezinta un raport excelent cu valoarea capacitatii de incarcare a cuvei. Totusi, foloseste masina de spalat rufe, indiferent de program, la o viteza de centrifugare moderata si nu maxima. Altfel, risti sa iti distrugi anumite tesaturi ale rufelor. A folosi o masina de spalat rufe la viteza maxima de centrifugare nu inseamna neaparat ca rufele tale vor fi mai bine stoarse si astfel se vor usca mai repede, ci poti obtine chiar efectul invers. La 1200 de rotatii iti recomand sa selectezi pentru rufele foarte groase si de dimensiuni mari, precum paturi, pilote, plapumi etc. Pentru celelalte rufe si articole, totul consta in moderatie; alege o valoare in raport echilibrat cu cantitatea de rufe din cuva.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Clasa de eficienta energetica A+, consum foarte redus

Sta bine si in ceea ce priveste eficienta; a primit o clasa de eficienta energetica A+, clasa de eficienta la spalare A si la centrifugare B. Acest lucru se traduce printr-un consum mai redus de resurse prime. Si chiar asa e, aceasta masina de spalat rufe are un consum mediu anual de apa de 9303 litri de apa si un consum in program standard de 1.05 kwh.

Masina de spalat rufe Indesit IWSD61251CECO

16 programe variate

Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune contribuie si programele variate si numeroase, in numar de 16, cu care Indesit IWSD61251CECO este dotata: program pentru tesaturi din bumbac; program pentru articole Jeans; program pentru tesaturi din lana; program special pentru materiale sintetice; program pentru consum redus de energie (pentru un plus de economie); program Mix, pentru amestec de tesaturi si culori; program pentru articole Sport, posibilitatea de programare intarziata.

Pe langa aceste programe, destul de numeroase si variate, astfel incat sa te ajute in obtinerea unor rezultate foarte bune, in privinta cat mai multor tipuri de tesaturi, nu mai vine cu alte sisteme si tehnologii sau functii inteligente pe care alte modele mai avansate le detin. De altfel, acestea ar fi insemnat un cost si mai mare al masinii de spalat.

Design simplu, dimensiuni obisnuite

Ca design, nu se remarca prin prea multe lucruri speciale. E alba, simpla, insa imi place ca panoul de comanda e simplu si usor de utilizat, cu numeroase butoane usor de activat si, mai mult, indicatiile imprimate langa pot fi foarte utile. Prezinta si un ecran micut de tip LCD, care afiseaza informatii importante legate de etapa de spalare a ciclului selectat, timpul de spalare ramas etc. Prezinta si un selector al vitezei de centrifugare; cum spuneam mai sus, alege-o in functie de tipul tesaturilor si de cantitatea de rufe din cuva.

În specificatiile de baza la aceasta masina de spalat rufe nu se indica faptul ca ar fi un model de tip Slim (ingusta), insa nici nu masoara foarte mult, mai ales adancimea e mica, caracteristica a masinilor de spalat slim. Eu zic ca e in regula, nu ocupa mult spatiu; are 85 cm in inaltime, 59.5 cm in latime si 42 cm in adancime. Tamburul are un volum de 40 litri.

Concluzii si o alternativa

Per ansamblu, prin capacitatea de incarcare de 6 kg, viteza de centrifugare ce poate atinge pana la 1200 de rotatii pe minut, astfel incat sa poti spala si articole si rufe mai groase, de dimensiuni mai mari, clasa de eficienta cu +, costuri reduse la resursele de baza – toate in raport foarte bun cu pretul – masina de spalat rufe Indesit IWSD61251CECO poate merita achizitia.

Daca totusi vrei ceva mai avansat si de la un producator mai cu renume in ceea ce priveste masinile de spalat rufe si sistemele si functiile avansate, poti opta pentru Whirlpool AWS 61012, cu o clasa de eficienta energetica si mai buna (A++) si de tip Slim (ingusta), tot cu o capacitate de incarcare de 6 kg, dar o viteza de centrifugare ceva mai mica (pana la 1000 de rotatii/minut). Are si numeroase programe, functii, optiuni si tehnologii inovatoare, proprii Whirlpool, concepute pentru costuri si mai mici. E ceva mai scumpa ca pret, insa nu cu prea mult.

[sam id=”3″ codes=”true”]

One thought on “Masina de spalat rufe Indesit IWSD61251CECO, 6 kg, Clasa A+

  • 10 februarie 2016 la 18:40
    Permalink

    Am si eu o masina de spalat indesit iwsd 61251 si nici dupa 16 luni a inceput sa imi sara din programe. M-a exasperat. Nu recomand

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *