Frigider Indesit TIAA12X

Desi in ultima vreme frigiderele au scazut din popularitate o data cu aparitia combinelor frigorifice la preturi din ce in ce mai mici, pentru o familie mica sau pentru cei care deja au un congelator sau lada frigorifica alternativa unui frigider ramane inca la fel de valabila. Piata a scazut, si in aceeasi idee a scazut si numarul modelelor din aceasta gama de aparatura frigorifica asadar un model care sa satisfaca nevoile de calitate, insa si de pret, este mai greu de gasit. Totusi, o alternativa destul de eficienta, cu o capacitate de stocare mare – peste 300 litri, este frigiderul Indesit TIAA12X. Acesta este un frigider cu doua usi, unitatea de congelare avand acces separat pentru un echilibru termic mai bun.

Pretul unui model din seria TIAA12X de la Indesit este undeva la 1350 lei (verifica aici pret actualizat), poate la prima vedere pare mult.

Cum scriam si mai sus, acesta are un volum net de depozitare de 306 litri, iar depozitarea este impartita in 236 litri pentru frigider si 70 litri pentru unitatea de congelator, o capacitate care este in aceeasi linie cu a combinelor frigorifice, astfel ca in afara de constructie nu se diferentiaza foarte mult de o combina frigorifica. Dimensiunea lui Indesit TIAA12X este de 175 centimetri inaltime si 60 cm Lungime si o adancime de 65.5 centimetri, adancimea fiind ceva mai mare decat la alte modele astfel ca poti sa depozitezi ceva mai mult pe fiecare raft in parte.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

In plus, de laudat la acest model Indesit este faptul ca are functia Hygiene Control, practic aparatul fiind tratat cu un strat antibacterian care impiedica formarea mucegaiului, nu intra miros in aparat si de asemenea asigura prospetimea generala si a alimentelor pe care le pui la pastrat in el.

Ca majoritatea aparatelor frigorifice construite in ultima vreme si acest model se incadreaza in clasa de eficienta energetica A+, avand un consum redus de energie electrica. Totusi, cred ca standardul de clasificare a aparatelor frigorifice este depasit pentru ca marea majoritate a modelelor au clasa energetica cel putin A, astfel ca nu prea le poti compara in aceasta privinta ci mai mult in functie de numarul de plusuri peste A.

Rafturile frigiderului sunt in numar de 4 (5 daca punem la socoteala si locasul deasupra compartimentului de legume-fructe), sunt confectionate din sticla securizata asadar nu gratar metalic, iar pe usa avem 4 suporturi de sticle si borcane. Din pacate se observa lipsa compartimentului acoperit pentru branzeturi (unde se tin de obicei ouale), ceea ce din punctul meu de vedere este o scapare destul de mare, chiar daca se poate trai si fara el.

Congelatorul pe de alta parte, are un gratar metalic, astfel ca practic este o compartimentare pe doua etaje, cel inferior fiind proportionat pentru a fi mai mare, ceea ce te ajuta atunci cand vrei sa separi carnea de alte alimente.

Chiar daca Indesit TIAA12X are cateva mici neajunsuri, totusi consider ca este o alternativa foarte eficienta pentru a fi luat in calcul in achizitionarea unui frigider.

[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *