Intel doreste introducerea parolelor biometrice pentru siteuri

Trebuie sa recunoastem – majoritatea folosim parole extrem de simple iar in momentul in care dorim sa crestem cumva securitatea conturilor noastre apelam la diversificarea parolelor si uitam de cele mai multe ori parola folosita pentru site-ul sau serviciul in cauza.

De asemenea spargerea parolelor in cele mai multe cazuri este extrem de simpla datorita complexitatii reduse (cine foloseste parole cu caractere speciale % ~ ^?).. Ba chiar as putea spune, o data cu integrarea facebook sau a altor retele (cum ar fi Google) in tot mai multe site-uri – daca aceasta parola se sparge… o sa avem momente neplacute, ca sa nu spun costisitoare.

Pe aceasta idee gigantul american producator de microprocesoare – Intel – doreste sa lanseze un sistem pe baza de citire de amprente, cum e la unele laptopuri inca si acum. De fapt, Intel merge mai departe si doreste sa facem autentificarea cu ajutorul trecerii palmei..

Sistemul nu este pe baza de scanare propriu zisa a podului palmei, ci printr-o trecere a mainii pe langa o tableta (sau un device asemanator) capabil sa – atentie – recunoasca structura venelor. ­čÖé

Intel Client Based Authetification Technology
Intel Client Based Authetification Technology

Din punctul meu de vedere, ramane de vazut integrarea, pentru ca mi-e greu sa cred ca se poate vorbi de aceasta autentificare la scara larga in urmatorii ani si ma gandesc doar la faptul ca si aceste “amprente” undeva sunt stocate si..practic se poate intampla aceeasi chestie ca si la parolele in format text.

Daca tot e sa crestem securitatea conturilor, mi-ar placea ca in cel mai rau caz sa avem un dispozitiv de genul token-urilor pentru autentificarea la banca – cred ca sunt cele mai simple si sigure device-uri.

Pentru cei care doresc sa caute mai multe informatii…tehnologia aceasta se numeste Client Based Authetification Technology. Sunt perfect de acord ca trebuie redefinita securitatea parolelor in acest moment si poate chiar introducerea de date cat mai reale in lumea virtuala┬ápentru ca unii exagereaza..insa parca e prea mult.

Voi ce parere aveti? Se schimba lumea daca se introduc aceste sisteme?

Documentatie: ZDNET, Crisisboom, VancouverSun, CBROnline

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *