Jamy Toaster: Prajitor de paine cu stiri despre vreme imprimate direct pe felie

Ce spuneti de un prajitor de paine / toaster care, in timp ce iti pregateste feliile de paine pentru micul dejun, te anunta si starea vremii? Ca, in timp ce savurezi felia obisnuita de gem, miere sau unt, sa stii si ce vei lua pe tine ca sa nu iti fie cald sau frig. Fara a mai deschide radioul sau televizorul. Odata cu felia de paine prajita, pe suprafata acesteia.

Se pare ca cineva s-a gandit deja si la asta: Nathan Brunstein, designer francez, este nascocitorul aparatului-concept Jamy Toaster (prajitorul de paine / toasterul Jamy). Creatia sa se bazeaza pe o conectivitate integrata de tip Wi-Fi, care sa atraga informatiile despre vreme de la un server dintr-o imediata apropiere, astfel incat ce se coace in interiorul sau se imprima, prin ardere, astfel incat sa iti asigure informatiile de baza despre vreme, din ziua respectiva, cum ar fi prognoza despre aspectul cerului sau valoarea temperaturii. Aparatul este prevazut cu un barometru si un termometru in interior, ceea ce il face, probabil, si mai greu de curatat.

Odata ce ai mancat si ai obtinut si un raport meteo zilnic, nu mai risti sa cari umbrela dupa tine degeaba intr-o zi insorita, plonjand in penibil, ci o poti avea la indemana doar pentru atunci cand stii cu certitudine date cum ca cerul este instabil sau sta sa ploua de-a lungul zilei.

Mai mult ca sigur cipul Wi-Fi trebuie sa fie, asadar, destul de rezistent la temperaturi inalte sau sa fie bine izolat de elementul de incalzire din toaster ca sa dureze. In plus, constituie un dezavantaj faptul ca nu este prea sigur faptul ca Jamy Toaster stie unde esti tu localizat pentru a te asigura de acuratetea informatiilor. In plus, este pentru aceia care, la micul dejun si, in general, consuma paine, nu cereale. Daca ai renuntat la paine chiar si la micul dejun, atunci nu prea este o solutie pentru tine.

Oricum, ideea este una jucausa si interesanta, mai ales cea a imprimarii cu simbolurile despre vreme parandu-mi-se foarte simpatica si mai mult decat originala. Poate asa vor fi cat de curand toate prajitoarele de paine ale viitorului, mai ales ca deja tehnologiile avanseaza intr-un ritm foarte rapid. In plus, acest aparat este disponibil in mai multe culori, ca si diversitatea unei stari meteo: de la negru, posac, la culori mai vesele precum bleu, verde-crud, rosu, alb.

[sam_ad id=”15″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *