Konica Minolta 1480MF

Konica Minolta 1480MF este o multifunctionala pentru acasa sau pentru un birou mic destul de bun, atat datorita pretului cat si datorita faptului ca are imprimare pe laser, utilizarea este foarte usoara si are unitate de scanner si de copiator, drept e ca amandoua pe alb negru. Poate singurul dezavantaj este faptul ca nu are feeder de documente, dar daca il cumperi pentru a fi folosit mai mult pentru listare, scanare documente si copiere este foarte OK, mai ales ca are un pret mic, de aproximativ 420 lei (verifica aici pret actualizat). Inclus in pret vine multifunctionala, transportul si de asemenea si un cartus de start care are capacitatea de tiparire de 1000 pagini.

Cartusul original pentru acest model costa destul de mult comparat cu multifunctionala in sine, undeva la 400 lei si el, insa are o capacitate de tiparire de aproximativ 3000 pagini, asadar foaia printata iti iese undeva la 15 bani, inclusiv cu curentul si cu amortizarea echipamentului, destul de decent. In cazul in care reusesti sa treci peste cipul Konica atunci costul scade, insa parerile sunt impartite si folosirea unui toner care nu e original ar opri garantia produsului, asadar ramane la latitudinea ta daca folosesti aceasta metoda.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

In ceea ce priveste designul imprimantei, este foarte bun in ergonomie pentru ca ciclul paginilor este gandit inteligent, tava de alimentare este jos cu aproximativ 200-250 pagini alimentare iar output este plasat chiar sub scanner si panoul de control avand o capacitate de 50 pagini. Panoul de comanda este cel clasic pentru o multifunctionala de viteza si are un mic display pe cateva linii pentr a te ajuta in operare.

Viteza de tiparire a multifunctionalei Konica Minolta 1480MF este de aproximativ 20 pagini/minut iar volumul recomandat de tiparire este de aproximativ 750 copii insa se poate folosi si pana la 4000 pagini/luna. Interfata de conectare este pe USB, nu are wireless sau conectare la retea insa se poate da share la imprimanta asa ca poate fi folosit de pe mai multe calculatoare. Ar avea un modul de wireless pe stick, insa consider ca asta ar mari prea mult costul nejustificat.

1480MF totusi nu are o memorie foarte mare, de aproximativ 32 MB insa cum nu este construit pentru tiparirea pozelor sau a altor documente color mai mari ci mai degraba pentru text este arhisuficient. Atat copierea, imprimarea cat si scanarea se face la o rezolutie de 600 x 600 dpi, o rezolutie buna pentru o multifuntionala monocrom.

Formatele in care scaneaza imprimanta sunt in fisiere de tip PDF, JPEG si TIFF.

Asadar, Konica Minolta 1480MF se adreseaza celor care cauta un echipament ieftin si care sa asigure un volum de copiere potrivit pentru birourile mici si pentru acasa. In momentul in care il cumperi, vine cu toner inclus, insa aceasta nu este plina, avand o capacitate de printare de aproximativ 1000 pagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *