Konica Minolta BizHub C220

Konica Minolta BizHub C220 este o multifunctionala de mare capacitate adresata birourilor medii si mari care au nevoie de un echipament profesional pentru a tipari, scana si copia atat monocrom cat si color la mare capacitate si viteza. Randamentul de tiparire este foarte bun iar costul de exploatare al echipamentului este foarte redus, asadar amortizarea costului initial al lui C220 care este undeva la 13500 lei (verifica aici pret actualizat) se produce intr-un timp destul de scurt, mai ales daca volumul de utilizare este mai mare.

Aparatul C220 este upgradeul la color al multifunctionalei din aceeasi serie, modelul Konica Minolta 223, care tipareste doar monocrom, asadar designul este relativ la fel (un negru nu foarte lucios cu aspect profesional si care nu retine praful), desi echipamentul are un volum mai mare, avand dimensiunile de 64 cm lungime, 84 adancime si o inaltime de 77 centimetri. De asemenea greutatea este mai mare, cantareste aproximativ 98 kilograme, pentru instalare fiind nevoie de doua persoane, chiar daca asamblarea este minimala. Utilizarea aparatului este foarte comoda datorita bratului pe care vine panoul de comanda cu display color mare si cu functie de touchscreen pentru setare. Bratul se poate ajusta atat pe orizontala cat si pe verticala.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

In plus, fata de modelul 223, acest Bizhub C220 are si un hard disk intern de mare capacitate – 250 GB pentru stocarea documentelor care necesita printare repetata. Viteza de tiparire este aceeasi, 22 pagini pe minut la tiparirea A4 insa avantajul este ca are o viteza identica si la printarea imaginilor color.

Tonerele au un pret abordabil chiar si in varianta originala oferind un cost de tiparire foarte bun, tonerele au o capacitate de 26.000 coli A4 printate, mai putin varianta pe negru si fiecare (negru, galben, magenta si cyan) costa undeva la 350 lei. Din ce am inteles, nu vine cu tonerul inclus la inceput asadar trebuie cumparate separat, insa eu la un echipament tot din aceasta serie am primit si tonerele.

Unul dintre cele mai interesante lucruri pentru aceasta multifunctionala, si in general la variantele Bizhub de la producatorul Konica Minolta, este posibilitatea de a seta cu parola sau nu diferite conturi de utilizatori, legate si de calculatorul utilizatorului. Astfel, in birourile in care echipamentul de copiat se imparte la mai multi angajati este foarte bine de stiut cat a listat fiecare in parte si de asemenea exista undeva si un log al folosirii. Acest sistem mai faciliteaza si functia de scanare in grup, asadar daca se scaneaza un document se poate selecta de pe ecranul tactil extrem de simplu unde sa se trimita scanarea, intr-un singur calculator sau cateva din grup. Grupurile sunt interschimbabile iar echipamentul permite practic nelimitat nr. de utilizatori.

De asemenea, C220 este un echipament foarte profesional si rapid, ajutat si de o memorie RAM de tip DDR2 la 2 GB, are un procesor de 667 Mhz asadar poti sa tiparesti rapid chiar si documente foarte mari. Cum am amintit si mai sus, are si un hard disk incoporat de 250 GB pentru a stoca diferite documente pentru acces ulterior mai facil.

In plus, scanarea se realizeaza in mai multe formate, variabile si ca si calitate – JPEG, TIFF, PDF, PDF Compact (util pentru facturari), XPS si PDF criptat.

Viteza de tiparire daca ne-am lamurit ca este de 22 coli per minut la hartia A4, trebuie mentionat ca la listarea A3 se descurca la fel de bine, avand o viteza de 12 cpm.

Echipamentul C220 vine standard cu doua tavi de alimentare de cate 500 pagini, universabile pe mai multe marimi (A3, 4, 5, 6 si B3, 4, 5, 6) si de asemenea mai avem si posibilitate de a printa pe hartie de o grosime mai mare utilizand alimentarea la bypass care permite o alimentare de pana la 150 coli (in functie de grosimea hartiei). Tava de iesire are o capacitate de 250 coli, asadar si tiparirea de volum este avantajata de acest echipament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *