Konica Minolta Magicolor 1690 MF

Konica Minolta Magicolor 1690 MF este o multifunctionala color de birou care include toate functiile de baza necesare pentru buna functionare atat in rulaj de acasa cat si pentru birouri mici si medii. Conectarea se poate face atat de la reteaua interna pentru mai multe calculatoare cat si prin USB legat la un calculator. Este modelul cel mai potrivit pentru cei care cauta o multifunctionala care sa tipareasca/scaneze atat color cat si alb negru iar documentele tiparite sa fie preponderent de tip alb-negru. Pretul echipamentului 1690MF este undeva la 1000 lei (verifica pret actualizat aici) si include si un kit starter de tonere (negru, cyan, galben si magenta) care este incarcata cam la 1/3 din capacitate, asadar la achizitie ofera o autonomie de aproximativ 1000 pagini.

In cazul in care doresti un echipament mai complet, cu un volum de tiparire mai mare si cu viteza si la printarea color cel mai potrivit model ar fi Konica Minolta 4690MF, care desi mai scump cu cateva sute de lei ofera functii si viteza mai mare atat la tiparirea alb negru cat si la cea color, avand un cost de tiparire per ansamblu mai mic.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Designul acestui model 1690 MF de la Konica Minolta este unul clasic insa este foarte ergonimic, paginile imprimate iesind foarte bine in partea inferioara panoului de comanda si de asemenea are feeder de documente, util cand ai de scanat sau copiat multe pagini. Totusi, dezavantajul este ca nu are duplex la tiparire, adica nu tipareste fata verso automat.

Viteza de tiparire atat la copiere cat si la printare este de 20 pagini pe minut pentru imprimarea alb negru, respectiv 5 pagini pe minut la tiparirea color. Prima pagina atunci cand dai la listat iese in doar 23 secunde iar timpul de incalzire al cuptorului este de doar 30 secunde, avand asadar una dintre cele mai bune timpuri de raspuns ale unei multifunctionale in aceasta grupa, care este doar cu o treapta inferioara unui copiator de mare mare viteza.

Tonerele originale pentru acest model Magicolor 1690 MF sunt de capacitate 3000 si din cate se pare se pot reumple destul de ieftin, cipul nou impreuna cu refill-ul ar trebui sa coste pana in 150 lei, asadar costul pe pagina printata poate fi redus. Chiar daca in brosurile echipamentului volumul recomandat de tiparire este de aproximativ 550 copii/luna, linistit poti printa mult mai mult, nefiind o valoare pe care sa o iei prea mult in folosire.

Alimentarea cu hartie in tava de depozitare este de pana la 200 coli si poti linistit printa multe copii pentru ca tava output are o capacitate de pana la 100 coli.

Scannerul scaneaza in formatele cele mai uzuale – PDF, TIFF si JPEG – si are functie de trimitere catre email, ftp sau spre USB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *